Drinksuruokaa
Varsinaisia alkupaloja ei tarvita, jos tervetuliaisdrinkkien seurana tarjotaan riittävästi pikkupurtavaa. Kesällä tämä on erityisen kätevää: keräännytään grillin äärelle napostelemaan ja naukkailemaan samalla kun pääruoat kypsyvät grillin hehkussa.
Ainekset
- Neljälle
Tomaatit ja mozzarella
- 1 mozzarellapallero
- 8 kirsikkatomaattia
Täytetyt endiivit
- 1 endiivikerä
- ½ dl sinohometuorejuustoa
- 8 saksanpähkinää
Grissinit
- 8 grissinitikkua
- 4 viipaletta parmankinkkua
Lohinapit
- 8 viipaletta patonkia
- ½ dl piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
- 4 viipaletta kylmäsavulohta
- tuoreita basilikanlehtiä
Tarjoiluun
- marinoituja oliiveja
Valmistusohje
1. Tomaatit ja mozzarella: Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa mozzarellapyörykkä kahdeksaan osaan. Pujota juustokuutiot ja kirsikkatomaatit cocktailtikkuihin.
2. Täytetyt endiivit: Irrota endiivikerästä 8 lehteä ja huuhtele ne. Laita kullekin lehdelle nokare sinihomejuustoa ja paina siihen saksanpähkinä.
3. Grissinit: Leikkaa parmankinkkuviipaleet kahtia ja kierrä ne grissinitikkujen ympärille.
4. Lohinapit: Leikkaa patongista viipaleita ja paahda ne. Jaa lohiviipaleet kahtia ja aseta patonkinapeille. Jaa lohisiivuille nokare piparjuurijuustoa ja koristele tuoreilla basilikanlehdillä.
5. Asettele kaikki makupalat kauniisti tarjoiluvadille ja lisäksi marinoituja oliiveja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti