Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Drinksuruokaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Tomaatit ja mozzarella

  • 1 mozzarellapallero
  • 8 kirsikkatomaattia

Täytetyt endiivit

  • 1 endiivikerä
  • ½ dl sinohometuorejuustoa
  • 8 saksanpähkinää

Grissinit

  • 8 grissinitikkua
  • 4 viipaletta parmankinkkua

Lohinapit

  • 8 viipaletta patonkia
  • ½ dl piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
  • 4 viipaletta kylmäsavulohta
  • tuoreita basilikanlehtiä

Tarjoiluun

  • marinoituja oliiveja

Valmistusohje

1. Tomaatit ja mozzarella: Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa mozzarellapyörykkä kahdeksaan osaan. Pujota juustokuutiot ja kirsikkatomaatit cocktailtikkuihin.

2. Täytetyt endiivit: Irrota endiivikerästä 8 lehteä ja huuhtele ne. Laita kullekin lehdelle nokare sinihomejuustoa ja paina siihen saksanpähkinä.

3. Grissinit: Leikkaa parmankinkkuviipaleet kahtia ja kierrä ne grissinitikkujen ympärille.

4. Lohinapit: Leikkaa patongista viipaleita ja paahda ne. Jaa lohiviipaleet kahtia ja aseta patonkinapeille. Jaa lohisiivuille nokare piparjuurijuustoa ja koristele tuoreilla basilikanlehdillä.

Varsinaisia alkupaloja ei tarvita, jos tervetuliaisdrinkkien seurana tarjotaan riittävästi pikkupurtavaa. Kesällä tämä on erityisen kätevää: keräännytään grillin äärelle napostelemaan ja naukkailemaan samalla kun pääruoat kypsyvät grillin hehkussa.

5. Asettele kaikki makupalat kauniisti tarjoiluvadille ja lisäksi marinoituja oliiveja.

Lisää aiheesta:

Tortillataskut eli tortillawrapitChèvre pähkinöiden ja aprikoosien keraJuustosalaatti kanan ja pähkinöiden keraGratinoitu vuohenjuustokrutonkiKesäkurpitsaa salamissaGrillattu juustolenkki
AlkupalaJuhlatAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala
  • 15.10.09:44
    Nopeat ja helpot

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 03.05.201607:14
    Myllyn Paras

    Salaattiveneet

  • 18.02.201300:00
    Graavilohi

    Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Avokadoperhoset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ricotta-alkupalat