Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Dijoninbroileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 1 pakastebroileri, noin 1½ kg
  • dijoninsinappia
  • 2½ dl ranskankermaa
  • voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sulata broileri hyvissä ajoin ennen ruoanlaittoa. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise broileri ja voitele uuninkestävä vuoka. Pane broilerinpuolikkaat vuokaan ja levitä niiden päälle veitsellä ohut kerros sinappia. Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi. Keitä sillä välin ranskankerma kokoon kattilassa.

2. Ota vuoka uunista ja lusikoi broilerinpuolikkaiden päälle kolme ruokalusikallista ranskankermaa. Jatka kypsentämistä vielä 25 minuuttia ja tarkista kypsyys pistämällä broilerin paksuimpaan kohtaan. Broileri on kypsä, kun lihaneste on kirkasta. Jatka kypsentämistä tarvittaessa.

3. Nosta broilerinpuolikkaat lämpimälle tarjoiluvadille. Kaada loppu ranskankerma uunivuokaan, raaputa broilerin paistoliemi vuoan pohjasta ja reunoista puulastalla, kaada seos kattilaan ja kiehauta. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja vatkaa tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoa kastike erikseen.

Halkaise broileri ja kypsennä se uunissa ranskalaiseen tapaan. Ohje on peräisin Bourgognen maakunnasta, Dijonin kaupungista. Lisukkeena maistuvat perunat tai riisi. Myös vihreät pavut tai pinaatinlehdet sopivat hyvin kumppaniksi.

Lisää aiheesta:

Paistettu broileri kermakastikkeessaHerkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaFilé ProvencaleNaudanpaisti kermakastikkeessaLampaanpaisti gorgonzolan keraAnkanrintaa viinissä
UunibroileriPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri
  • 29.04.202407:49
    Juurekset

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 28.09.202210:20
    Hellapoliisi

    Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka

  • 20.08.202115:28
    Perunagratiini

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 09.04.202010:53
    Broileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 12.03.202012:19
    Broileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"