Dijoninbroileri

Halkaise broileri ja kypsennä se uunissa ranskalaiseen tapaan. Ohje on peräisin Bourgognen maakunnasta, Dijonin kaupungista. Lisukkeena maistuvat perunat tai riisi. Myös vihreät pavut tai pinaatinlehdet sopivat hyvin kumppaniksi.

4 annosta

  • 1 pakastebroileri, noin 1½ kg
  • dijoninsinappia
  • 2½ dl ranskankermaa
  • voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sulata broileri hyvissä ajoin ennen ruoanlaittoa. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise broileri ja voitele uuninkestävä vuoka. Pane broilerinpuolikkaat vuokaan ja levitä niiden päälle veitsellä ohut kerros sinappia. Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi. Keitä sillä välin ranskankerma kokoon kattilassa.

2. Ota vuoka uunista ja lusikoi broilerinpuolikkaiden päälle kolme ruokalusikallista ranskankermaa. Jatka kypsentämistä vielä 25 minuuttia ja tarkista kypsyys pistämällä broilerin paksuimpaan kohtaan. Broileri on kypsä, kun lihaneste on kirkasta. Jatka kypsentämistä tarvittaessa.

3. Nosta broilerinpuolikkaat lämpimälle tarjoiluvadille. Kaada loppu ranskankerma uunivuokaan, raaputa broilerin paistoliemi vuoan pohjasta ja reunoista puulastalla, kaada seos kattilaan ja kiehauta. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja vatkaa tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoa kastike erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat