Dianapäärynät
Tämä jälkiruoka valmistuu helposti, sen voi valmistella etukäteen ja se maistuu namilta päivällisen päätteeksi. Tarjoile päärynät haaleina kermavaahdon kera, mielellään rommilla maustettuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 pientä keitettyä päärynää (tai säilykepäärynää)
- 150 g voita
- 1 dl kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
- 100 g kidesokeria
- 100 g mantelilastuja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kermavaahtoa
- halutessasi tilkka rommia
Valmistusohje
1. Halkaise päärynät ja aseta ne kupera puoli ylöspäin uuninkestävään vuokaan.
2. Sulata voi kermamaidon ja sokerin kera. Yhdistä jauhot ja manteli ja lisää seokseen, keitä toffeemassaksi. Näin pitkälle voit valmistella jälkiruoan etukäteen.
3. Kaada massa päärynöiden päälle ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes mantelipeitto on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa