Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Currykaalipiiras

Julkaistu 29.04.2015 09:03

Meri-Tuuli Lindström kaalipiiras sopii vaikka vappupiknikille.

Ainekset

  • ½ valkokaalia tai
  • 1 pieni varhaiskaali
  • n. 2 rkl intialaista
  • keltaista
  • currytahnaa
  • loraus vettä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl rusinoita
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa
  • 1 iso lehtitaikinalevy
  • 1 kananmuna
  • voiteluun
  • seesaminsiemeniä
  • koristeluun
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

Lisää öljyä isoon wokkiin tai korkeareunaiseen pannuun ja kuumenna. Lämmitä currytahna öljyssä ja lisää kaalia sen verran kun pannuun mahtuu. Jos pannu on pieni, kaalin voi paistaa erissä ja yhdistää loppumaustamista varten vaikka kattilassa. Kääntele kaalisuikaleita koko paistamisen ajan, etteivät

ne pala. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kaali tuntuu kuivuvan liian nopeasti. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja rusinat ja mausta seos siirapilla ja suolalla. Jauhota pöytä ja kauli sulanut voitaikina noin 3 mm paksuksi levyksi. Valuta kaalipaistoksesta pois ylimääräinen neste ja nosta paistos keskelle taikinaa noin 12 cm leveäksi ja koko taikinalevyn pituiseksi pötköksi. Käännä taikinalevyn reunat keskelle yhteen ja nipistä kiinni. Nipistä piiraan päädyt yhteen. Nosta piirakka varovasti leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja keikauta se ympäri niin, että pitkä sauma jää

piiraan alle. Käännä päätysaumat myös piiraan alle. Pistele piirakan pintaan haarukalla reikiä ja voitele se. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes sen pinta on kauniin keltainen ja pohja on kypsä. Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista.

Käytän mökillä usein kaupan valmistaikinoita. Matkalla mökille kaupasta mukaan napattu pakastetaikina säilyy jääkaapissa sulaneenakin pari päivää. Peruspiirakoiden pohjat löytyvät kirjan lopusta, mutta lehtitaikinan valmistamiseen en itse mökillä jaksa ryhtyä.

Lisää aiheesta:

Irlantilaiset broileripiirasetPinaatti-ricottapiirasLihapiirakat lappeenrantalaisittainMerileväsämpylätEnglantilainen munuaispiirasIntialaiset kaalipiiraat
Suolaiset piirakatVappuPäivän reseptiPääruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset piirakat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 25.12.202409:00
    Kasvispiirakka

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 02.05.202312:11
    Pinaattipiirakka

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 16.12.202117:17
    Pasteijat

    Savuporopasteijat

  • 18.09.202012:41
    Kasvispiirakka

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi