Croque Monsieur ja Madame

Croque Monsieur on lämmin juusto-kinkkuvoileipä. Vaihda kinkku pekoniin ja saat Croque Madamen. Tarjoile välipalana, lounaana tai illallisena olutlasillisen kera.

Neljälle

  • 4 isoa leipäviipaletta
  • margariinia leipien voiteluun
  • 12 ohutta siivua keittokinkkua
  • 4 dl juustoraastetta
  • 8 tomaattiviipaletta
  • dijonsinappia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele leivät ohuelti margariinilla. Voitele päälle hieman dijonsinappia.

2. Laita 3 kinkkuviipaletta jokaisen leivän päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja asettele päällimmäiseksi tomaattiviipaleet.

3. Gratinoi voileipiä uunissa 6 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!