Croque Monsieur ja Madame
Julkaistu
Croque Monsieur on lämmin juusto-kinkkuvoileipä. Vaihda kinkku pekoniin ja saat Croque Madamen. Tarjoile välipalana, lounaana tai illallisena olutlasillisen kera.
Neljälle
- 4 isoa leipäviipaletta
- margariinia leipien voiteluun
- 12 ohutta siivua keittokinkkua
- 4 dl juustoraastetta
- 8 tomaattiviipaletta
- dijonsinappia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele leivät ohuelti margariinilla. Voitele päälle hieman dijonsinappia.
2. Laita 3 kinkkuviipaletta jokaisen leivän päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja asettele päällimmäiseksi tomaattiviipaleet.
3. Gratinoi voileipiä uunissa 6 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa