Croque Monsieur ja Madame
Croque Monsieur on lämmin juusto-kinkkuvoileipä. Vaihda kinkku pekoniin ja saat Croque Madamen. Tarjoile välipalana, lounaana tai illallisena olutlasillisen kera.
Neljälle
- 4 isoa leipäviipaletta
- margariinia leipien voiteluun
- 12 ohutta siivua keittokinkkua
- 4 dl juustoraastetta
- 8 tomaattiviipaletta
- dijonsinappia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele leivät ohuelti margariinilla. Voitele päälle hieman dijonsinappia.
2. Laita 3 kinkkuviipaletta jokaisen leivän päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja asettele päällimmäiseksi tomaattiviipaleet.
3. Gratinoi voileipiä uunissa 6 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit