Crêpesit hedelmäkompotilla
Ohuet crêpesit, jotka on täytetty herkullisella hedelmähillokkeella, sopii hyvin päivällisen loppuun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Crêpes
- 2 kananmunaa
- 2 munankeltuaista
- 1 tl kidesokeria
- 1 maustemitta suolaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl voisulaa
- 1 ½ dl kahvikermaa
- 1 ½ dl vettä
Hedelmäkompotti
- 1 omena
- 1 dl vettä
- 4 rkl sokeria
- 2 rkl rusinoita
- 100 g luumuja
- 100 g kuivattuja aprikooseja
- 1 appelsiini
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Crêpes: Vatkaa kananmunat, munankeltuaiset, sokeri, vesi, tilkka maidosta sekä vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja lisää taikinaan. Lisää kerma, loput maidosta ja viimeiseksi suola. Sekoita hyvin ja siivilöi. Paista niin ohuita crêpesejä kuin mahdollista, pidä lämpiminä.
2. Hedelmäkompotti: Keitä vesi ja sokeri. Laita kuivatut aprikoosit sokeriliemeen ja keitä pehmeiksi. Nosta aprikoosit liemestä. Poista omenasta siemenkota, leikkaa lohkoiksi ja laita lohkot liemeen. Anna niiden kiehua hitaasti kunnes ne ovat lähes pehmeitä; ne eivät saa kiehua rikki. Nosta omenat liemestä. Kuori appelsiini ja leikkaa siitä kalvottomia lohkoja. Paloittele luumut. Ota kattila liedeltä, lisää luumut ja rusinat. Kun liemi on jäähtynyt, lisää omenalohkot, appelsiinipalat ja aprikoosit. Mausta tilkalla sitruunamehua.
3. Tarjoile crêpesit rullattuina hedelmähillokkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan