Crêpesit hedelmäkompotilla

Ohuet crêpesit, jotka on täytetty herkullisella hedelmähillokkeella, sopii hyvin päivällisen loppuun.

Ainekset

  • Neljälle

Crêpes

  • 2 kananmunaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl voisulaa
  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • 1 ½ dl vettä

Hedelmäkompotti

  • 1 omena
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl rusinoita
  • 100 g luumuja
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 appelsiini
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Crêpes: Vatkaa kananmunat, munankeltuaiset, sokeri, vesi, tilkka maidosta sekä vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja lisää taikinaan. Lisää kerma, loput maidosta ja viimeiseksi suola. Sekoita hyvin ja siivilöi. Paista niin ohuita crêpesejä kuin mahdollista, pidä lämpiminä.

2. Hedelmäkompotti: Keitä vesi ja sokeri. Laita kuivatut aprikoosit sokeriliemeen ja keitä pehmeiksi. Nosta aprikoosit liemestä. Poista omenasta siemenkota, leikkaa lohkoiksi ja laita lohkot liemeen. Anna niiden kiehua hitaasti kunnes ne ovat lähes pehmeitä; ne eivät saa kiehua rikki. Nosta omenat liemestä. Kuori appelsiini ja leikkaa siitä kalvottomia lohkoja. Paloittele luumut. Ota kattila liedeltä, lisää luumut ja rusinat. Kun liemi on jäähtynyt, lisää omenalohkot, appelsiinipalat ja aprikoosit. Mausta tilkalla sitruunamehua.

3. Tarjoile crêpesit rullattuina hedelmähillokkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.