Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crêpesit hedelmäkompotilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ohuet crêpesit, jotka on täytetty herkullisella hedelmähillokkeella, sopii hyvin päivällisen loppuun.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Crêpes

  • 2 kananmunaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl voisulaa
  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • 1 ½ dl vettä

Hedelmäkompotti

  • 1 omena
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl rusinoita
  • 100 g luumuja
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 appelsiini
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Crêpes: Vatkaa kananmunat, munankeltuaiset, sokeri, vesi, tilkka maidosta sekä vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja lisää taikinaan. Lisää kerma, loput maidosta ja viimeiseksi suola. Sekoita hyvin ja siivilöi. Paista niin ohuita crêpesejä kuin mahdollista, pidä lämpiminä.

2. Hedelmäkompotti: Keitä vesi ja sokeri. Laita kuivatut aprikoosit sokeriliemeen ja keitä pehmeiksi. Nosta aprikoosit liemestä. Poista omenasta siemenkota, leikkaa lohkoiksi ja laita lohkot liemeen. Anna niiden kiehua hitaasti kunnes ne ovat lähes pehmeitä; ne eivät saa kiehua rikki. Nosta omenat liemestä. Kuori appelsiini ja leikkaa siitä kalvottomia lohkoja. Paloittele luumut. Ota kattila liedeltä, lisää luumut ja rusinat. Kun liemi on jäähtynyt, lisää omenalohkot, appelsiinipalat ja aprikoosit. Mausta tilkalla sitruunamehua.

3. Tarjoile crêpesit rullattuina hedelmähillokkeen kera.

Lisää aiheesta:

Crème brulée anishedelmien kanssaSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraChileläiset empanadas-piirakat punaisella chililläVihannespiirakkaCrêpes suzetteSitruksiset savariinit
Makeat letutKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut
  • 15.07.201614:55
    Leivonta

    Hellapoliisin muurinpohjaletut

  • 07.11.201414:20
    Päivän resepti

    Hellapoliisin karpalo-rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat letut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Crepit