Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crêpes suzette

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ½ vaniljatankoa
  • 4 munaa
  • 2 munankeltuaista
  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl kuohukermaa
  • 25 g voita
  • 1 rkl konjakkia
  • 4 sokeripalaa
  • 1 appelsiini
  • 2 rkl voita
  • 5 cl Grand Marnier -likööriä
  • 5 cl konjakkia
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja vaniljansiemenet. Vatkaa joukkoon munat ja keltuaiset yksi kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on tasaista ja sileää. Kaada sekaan maito ja kerma. Anna taikinan turvota kaksi tuntia. Ruskista voi kevyesti. Lisää voi ja konjakki taikinaan. Paista kuumalla pannulla mahdollisimman ohuista räiskäleitä.

2. Hiero sokeripaloja appelsiinin kuoreen. Sulata palat pannulla. Halkaise appelsiini ja purista mehu pannulle. Keitä hieman kokoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kostuta ohukaiset pannulla appelsiinivoissa ja taita neljään osaan. Asettele taitetut ohukaiset kauniisti pannulle.

3. Kaada likööri ja konjakki ohukaisten päälle. Sytytä tulitikulla. Ravistele pannua ja ripottele liekkeihin sokeria, joka sulaa ja kuorruttaa ohukaiset herkullisiksi. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Puolukka-omenapiiras vaniljakastikkeen keraSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraPekaanikakku omenallaOmenakakkua ja vaniljakastikettaAppelsiini-sahramitorttuChiffonpiiras
Makeat letutLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Ota ateriaa suunnitellessasi huomioon, että taikinan tulee turvota kaksi tuntia. Jos liekität ohukaiset keittiössä, siirry pois liesituulettimen läheltä. Herkullisen jälkiruoan kruunaa vaniljajäätelö.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut
  • 15.07.201614:55
    Leivonta

    Hellapoliisin muurinpohjaletut

  • 07.11.201414:20
    Päivän resepti

    Hellapoliisin karpalo-rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat letut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Crepit