Crêpes suzette
Ota ateriaa suunnitellessasi huomioon, että taikinan tulee turvota kaksi tuntia. Jos liekität ohukaiset keittiössä, siirry pois liesituulettimen läheltä. Herkullisen jälkiruoan kruunaa vaniljajäätelö.
4 annosta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 1/4 dl sokeria
- ripaus suolaa
- ½ vaniljatankoa
- 4 munaa
- 2 munankeltuaista
- 4 dl maitoa
- 1 rkl kuohukermaa
- 25 g voita
- 1 rkl konjakkia
- 4 sokeripalaa
- 1 appelsiini
- 2 rkl voita
- 5 cl Grand Marnier -likööriä
- 5 cl konjakkia
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja vaniljansiemenet. Vatkaa joukkoon munat ja keltuaiset yksi kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on tasaista ja sileää. Kaada sekaan maito ja kerma. Anna taikinan turvota kaksi tuntia. Ruskista voi kevyesti. Lisää voi ja konjakki taikinaan. Paista kuumalla pannulla mahdollisimman ohuista räiskäleitä.
2. Hiero sokeripaloja appelsiinin kuoreen. Sulata palat pannulla. Halkaise appelsiini ja purista mehu pannulle. Keitä hieman kokoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kostuta ohukaiset pannulla appelsiinivoissa ja taita neljään osaan. Asettele taitetut ohukaiset kauniisti pannulle.
3. Kaada likööri ja konjakki ohukaisten päälle. Sytytä tulitikulla. Ravistele pannua ja ripottele liekkeihin sokeria, joka sulaa ja kuorruttaa ohukaiset herkullisiksi. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti