Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Couscous vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Couscous on hyvää perusruokaa, jota kannattaa pitää ruokakaapissa. Kauden vihannesten avulla valmistat helposti kasvispäivällisen.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 dl couscousia
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl voita
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Vihannekset

  • 4 vihreää parsaa
  • 50 g sokeriherneitä
  • vettä ja suolaa
  • 1 kypsä tomaatti
  • 10 retiisiä
  • 2 tl voita

Sahramikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ pkt sahramia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

Parsat:

1 Kuori parsat porkkanaperunankuorimaveitsellä. Aloita nupun alapuolelta ja jatka alaspäin, poista huolellisesti varsinkin säikeiset osat.

2. Kuumenna kiehuvaksi vettä ja suolaa, 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle kastikkeen kera.

Couscous:

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää voi, sitruunamehu ja sitruunankuori, suola ja pippuri. Lisää kuskus ja laita kansi päälle. Ota kattila liedeltä ja anna kuskusin turvota 6-7 minuuttia. Puhdista parsat ja paloittele ne. Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi sokeriherneet. Keitä kevyesti suolattua vettä ja ryöppää parsat, porkkana ja sokeriherneet. Nosta vedestä ja valuta.

Sahramikastike:

Laita 2 dl ranskankermaa, sahrami, suola ja pippuri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Jos haluat kastikkeesta kuohuvan, voit vaahdottaa sen sauvasekoittimen avulla.

Paloittele tomaatti ja viipaloi retiisit ohuesti. Kääntele voi, suola ja pippuri kuskusiin. Lisää kaikki vihannekset ja tarjoile sahramikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Hummerikastike ja -keittoPasta-parsakaalisalaatti Parsaa ja basilikavoikastikettaKasvislasagne papujen keraVegetaarinen gourmetlasagneAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera
CouscousLisäkeruoatAlkuruoatKananmunatonKasvisruokaParsaviikotGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Couscous
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty häränpihvi-kuskus

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Broileripulla-couscous

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Couscous vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tofu-couscous ja valkosipulijogurtti

  • 04.03.201313:45
    Kevyt

    Lämmin couscous