Parsat:
1 Kuori parsat porkkanaperunankuorimaveitsellä. Aloita nupun alapuolelta ja jatka alaspäin, poista huolellisesti varsinkin säikeiset osat.
2. Kuumenna kiehuvaksi vettä ja suolaa, 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle kastikkeen kera.
Couscous:
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää voi, sitruunamehu ja sitruunankuori, suola ja pippuri. Lisää kuskus ja laita kansi päälle. Ota kattila liedeltä ja anna kuskusin turvota 6-7 minuuttia. Puhdista parsat ja paloittele ne. Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi sokeriherneet. Keitä kevyesti suolattua vettä ja ryöppää parsat, porkkana ja sokeriherneet. Nosta vedestä ja valuta.
