Couscous vihannesten kera

Couscous on hyvää perusruokaa, jota kannattaa pitää ruokakaapissa. Kauden vihannesten avulla valmistat helposti kasvispäivällisen.

Neljälle

  • 2 dl couscousia
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl voita
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Vihannekset

  • 4 vihreää parsaa
  • 50 g sokeriherneitä
  • vettä ja suolaa
  • 1 kypsä tomaatti
  • 10 retiisiä
  • 2 tl voita

Sahramikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ pkt sahramia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

Parsat:

1 Kuori parsat porkkanaperunankuorimaveitsellä. Aloita nupun alapuolelta ja jatka alaspäin, poista huolellisesti varsinkin säikeiset osat.

2. Kuumenna kiehuvaksi vettä ja suolaa, 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle kastikkeen kera.

Couscous:

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää voi, sitruunamehu ja sitruunankuori, suola ja pippuri. Lisää kuskus ja laita kansi päälle. Ota kattila liedeltä ja anna kuskusin turvota 6-7 minuuttia. Puhdista parsat ja paloittele ne. Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi sokeriherneet. Keitä kevyesti suolattua vettä ja ryöppää parsat, porkkana ja sokeriherneet. Nosta vedestä ja valuta.

Sahramikastike:

Laita 2 dl ranskankermaa, sahrami, suola ja pippuri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Jos haluat kastikkeesta kuohuvan, voit vaahdottaa sen sauvasekoittimen avulla.

Paloittele tomaatti ja viipaloi retiisit ohuesti. Kääntele voi, suola ja pippuri kuskusiin. Lisää kaikki vihannekset ja tarjoile sahramikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.