Cookiet basilikaparfaitin ja tuoreiden mansikoiden kera
Cookiet tumman suklaarouheen kanssa ovat hyvä päätös päivälliselle. Tässä jälkiruoasta tulee erityisen juhlallinen basilikalta maistuvan jäädykkeen ja pienen mansikkahillokkeen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Suklaacookiet
- 100 g voita
- 1 ½ dl fariinisokeria
- reilu 1 dl tomusokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 ½ g ruokasoodaa
- ½ vaniljatanko
- 150 g saksanpähkinöitä
- 150 g tummaa suklaata
- 1 kananmuna
Jäädyke
- 25 g tuoretta basilikaa
- 2 ½ ruoanlaittojogurttia
- 6 munankeltuaista
- 50 g hunajaa
- 1 2/3 dl kidesokeria
- 2 ½ dl kuohukermaa
Mansikkahilloke
- 250 g mansikoita
- ½ dl kidesokeria
- 4 basilikalehteä
Valmistusohje
1. Jäädyke: Sekoita basilika ja jogurtti tehosekoittimessa. Vatkaa keltuaiset, hunaja ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää jugurtti ja vatkattu kerma, täytä pieniä vuokia taikinalla ja jäädytä.
2. Suklaacookiet: Sekoita voi, sokeri, jauhot, sooda ja vaniljatangon siemenet (raaputa ne halkaistusta tangosta). Rouhi pähkinät ja suklaa ja lisää seokseen. Vatkaa muna ja lisää taikinaan. Muotoile taikinasta pötkylä, kääri se voipaperiin ja anna levätä jääkaapissa. Viipaloi sitten rulla ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleita 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
3. Mansikkahilloke: Puhdista ja huuhdo mansikat ja kuutioi ne, hienonna basilika. Sekoita mansikat, sokeri ja basilika, anna hillokkeen levätä jääkaapissa jotta maut kypsyvät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit