Cookiet basilikaparfaitin ja tuoreiden mansikoiden kera

Cookiet tumman suklaarouheen kanssa ovat hyvä päätös päivälliselle. Tässä jälkiruoasta tulee erityisen juhlallinen basilikalta maistuvan jäädykkeen ja pienen mansikkahillokkeen kera.

Ainekset

  • Neljälle

Suklaacookiet

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • reilu 1 dl tomusokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ g ruokasoodaa
  • ½ vaniljatanko
  • 150 g saksanpähkinöitä
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 kananmuna

Jäädyke

  • 25 g tuoretta basilikaa
  • 2 ½ ruoanlaittojogurttia
  • 6 munankeltuaista
  • 50 g hunajaa
  • 1 2/3 dl kidesokeria
  • 2 ½ dl kuohukermaa

Mansikkahilloke

  • 250 g mansikoita
  • ½ dl kidesokeria
  • 4 basilikalehteä

Valmistusohje

1. Jäädyke: Sekoita basilika ja jogurtti tehosekoittimessa. Vatkaa keltuaiset, hunaja ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää jugurtti ja vatkattu kerma, täytä pieniä vuokia taikinalla ja jäädytä.

2. Suklaacookiet: Sekoita voi, sokeri, jauhot, sooda ja vaniljatangon siemenet (raaputa ne halkaistusta tangosta). Rouhi pähkinät ja suklaa ja lisää seokseen. Vatkaa muna ja lisää taikinaan. Muotoile taikinasta pötkylä, kääri se voipaperiin ja anna levätä jääkaapissa. Viipaloi sitten rulla ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleita 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

3. Mansikkahilloke: Puhdista ja huuhdo mansikat ja kuutioi ne, hienonna basilika. Sekoita mansikat, sokeri ja basilika, anna hillokkeen levätä jääkaapissa jotta maut kypsyvät.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.