Consommé - lihaliemi herkkutattien kera
Consommé eli alusta loppuun tehty hyvä lihaliemi höystettynä hienostuneella herkkutatilla on erittäin tyylikäs alkuruoka. Jos sinulla ei ole pakastimessa valmista hienoa lihalientä eikä aikaa ryhtyä monen tunnin keitto-operaatioon, herkkukaupan hyllyltä löytyy consommé-purkkeja. Leipäkrutongit sopivat seuraan.
Neljälle
- 2 l tummaa häränlihalientä
- 1 porkkana
- 1 pieni pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- persiljanipun varret
- 1 rkl kuivaa sherryä
- (mahd. hieman suolaa)
Kirkastamiseen
- 4 munanvalkuaista
- 100 g naudanjauhelihaa
Tarjoiluun
- 4 isoa palaa kuivattua herkkutattia
- 4 leipäkrutonkia
Valmistusohje
1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku lihaliemen pinnalta, jos sinulla on tuoretta keitettyä lihalientä jääkaapissa. Kuori porkkana ja selleri ja kuutioi hyvin pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Pane kuivatut sienet likoamaan veteen.
2. Sekoita munanvalkuaiset, porkkana-, selleri- ja sipulisilppu sekä jauheliha tilavassa kattilassa. Lisää kylmä lihaliemi vatkaten. Nosta kattila liedelle ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi, sekoittele, kunnes liemi kiehuu pulppuillen kunnolla. Anna liemen sitten kiehua hiljaa ilman kantta 30 minuuttia. Siivilöi lihaliemi – consommé – tiheän siivilän läpi. Kaada sherry joukkoon ja maista, tarvitseeko lisätä suolaa.
3. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja pane tattipalat kiehumaan hetkeksi. Tarjoile kuumana lämmitetyiltä lautasilta krutonkien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta