Consommé - lihaliemi herkkutattien kera
Consommé eli alusta loppuun tehty hyvä lihaliemi höystettynä hienostuneella herkkutatilla on erittäin tyylikäs alkuruoka. Jos sinulla ei ole pakastimessa valmista hienoa lihalientä eikä aikaa ryhtyä monen tunnin keitto-operaatioon, herkkukaupan hyllyltä löytyy consommé-purkkeja. Leipäkrutongit sopivat seuraan.
Neljälle
- 2 l tummaa häränlihalientä
- 1 porkkana
- 1 pieni pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- persiljanipun varret
- 1 rkl kuivaa sherryä
- (mahd. hieman suolaa)
Kirkastamiseen
- 4 munanvalkuaista
- 100 g naudanjauhelihaa
Tarjoiluun
- 4 isoa palaa kuivattua herkkutattia
- 4 leipäkrutonkia
Valmistusohje
1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku lihaliemen pinnalta, jos sinulla on tuoretta keitettyä lihalientä jääkaapissa. Kuori porkkana ja selleri ja kuutioi hyvin pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Pane kuivatut sienet likoamaan veteen.
2. Sekoita munanvalkuaiset, porkkana-, selleri- ja sipulisilppu sekä jauheliha tilavassa kattilassa. Lisää kylmä lihaliemi vatkaten. Nosta kattila liedelle ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi, sekoittele, kunnes liemi kiehuu pulppuillen kunnolla. Anna liemen sitten kiehua hiljaa ilman kantta 30 minuuttia. Siivilöi lihaliemi – consommé – tiheän siivilän läpi. Kaada sherry joukkoon ja maista, tarvitseeko lisätä suolaa.
3. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja pane tattipalat kiehumaan hetkeksi. Tarjoile kuumana lämmitetyiltä lautasilta krutonkien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti