Consommé ja häränrintaa

Consommé eli hienonhieno lihaliemi tarjoillaan mielellään eleganttina alkuruokana. Aito consommé tehdään kirkastetusta lihaliemestä. Erittäin pieneksi kuutioidut juurekset antavat runsaasti makua liemeen. Sinulle, joka haluat nopeampia ratkaisuja löytyy consommé-purkkeja kaupanhyllyltä.

Neljälle

  • 2 l lihalientä (alusta
  • alkaen itse pitkään keitettyä)
  • 1 porkkana
  • 1 pieni juurisellerin pala
  • 1 sipuli
  • 1 nippu persiljanoksia
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • (hippunen suolaa)

Kirkastamiseen

  • 4 munanvalkuaista
  • 100 g nautajauhelihaa

Tarjoiluun

  • 500 g keitettyä häränrintaa
  • ½ purjo
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku lihaliemen päältä. Kuori porkkana ja juuriselleri ja pilko ne hyvin pieneksi. Kuori ja silppua sipuli pieneksi.

2. Sekoita munanvalkuaiset, porkkana, selleri, sipuli ja jauheliha tilavassa kattilassa. Lisää kylmä lihaliemi vatkaten. Nosta kattila liedelle ja kuumenna liemi vähitellen kiehuvaksi samalla koko ajan vatkaten, kunnes liemi kiehuu kuplien oikein kunnolla. Keitä lientä hiljaa miedolla lämmöllä ilman kantta 30 minuuttia. Siivilöi consommé tiheän siivilän läpi. Sekoita sherry joukkoon ja maista, kaipaako liemi lisää suolaa.

3. Viipaloi härän rintaviipaleet pienessä liemitilkassa. Puhdista ja suikaloi purjo hienoksi. Asettele lihasiivut lämpimille lautasille, kaada päälle kuuma consommé ja ripottele pinnalle purjosuikaleita. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.