Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Consommé ja häränrintaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 2 l lihalientä (alusta
  • alkaen itse pitkään keitettyä)
  • 1 porkkana
  • 1 pieni juurisellerin pala
  • 1 sipuli
  • 1 nippu persiljanoksia
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • (hippunen suolaa)

Kirkastamiseen

  • 4 munanvalkuaista
  • 100 g nautajauhelihaa

Tarjoiluun

  • 500 g keitettyä häränrintaa
  • ½ purjo
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku lihaliemen päältä. Kuori porkkana ja juuriselleri ja pilko ne hyvin pieneksi. Kuori ja silppua sipuli pieneksi.

2. Sekoita munanvalkuaiset, porkkana, selleri, sipuli ja jauheliha tilavassa kattilassa. Lisää kylmä lihaliemi vatkaten. Nosta kattila liedelle ja kuumenna liemi vähitellen kiehuvaksi samalla koko ajan vatkaten, kunnes liemi kiehuu kuplien oikein kunnolla. Keitä lientä hiljaa miedolla lämmöllä ilman kantta 30 minuuttia. Siivilöi consommé tiheän siivilän läpi. Sekoita sherry joukkoon ja maista, kaipaako liemi lisää suolaa.

3. Viipaloi härän rintaviipaleet pienessä liemitilkassa. Puhdista ja suikaloi purjo hienoksi. Asettele lihasiivut lämpimille lautasille, kaada päälle kuuma consommé ja ripottele pinnalle purjosuikaleita. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Häränrintaa ja kirkastettu consomméConsommé eli hieno lihaliemiRiimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoUunilammascurryConsommé - lihaliemi herkkutattien keraEsikeitetyt kylkiluurivit
HäränrintaLaktoositonAlkuruoatLiharuoka

Consommé eli hienonhieno lihaliemi tarjoillaan mielellään eleganttina alkuruokana. Aito consommé tehdään kirkastetusta lihaliemestä. Erittäin pieneksi kuutioidut juurekset antavat runsaasti makua liemeen. Sinulle, joka haluat nopeampia ratkaisuja löytyy consommé-purkkeja kaupanhyllyltä.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa