Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Conchiglioni alle lammas & ricotta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 500 g conchiglioni-pastaa (isoja simpukan mallisia kuivapastoja)
  • 5 l vettä
  • runsaasti suolaa (n. ruokalusikallinen)

Täyte

  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 250 g ricottaa
  • ½ rasiaa rucolaa
  • ½ rasiaa kirsikkatomaatteja lohkottuina neljään
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl tomaatti passattaa
  • 1 sipuli pieneksi kuutioituna
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 kuivattua punaista chiliä / 2 tl chilirouhetta
  • 1 laakerin lehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • pippuria

Pinnalle

  • 1 pss mozzarella-raastetta

Valmistusohje

Tee ensin tomaattikastike. Kuumenna kasarissa oliiviöljy ja heitä sipuli ja valkosipulit öljyyn kuullottumaan. Pidä lämpö mietona, ettei valkosipuli pala kitkeräksi. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kasariin chili ja laakerinlehti. Paistele hetken ja lisää loput ainekset sekä mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta tomaattikastike, laske lämpöä ja anna porista rauhassa vartin verran. Kiehauta tomaattikastikkeen valmistuessa iso kattilallinen vettä ja mausta suolalla. Keitä vedessä simpukkapastoja viitisen minuuttia tai juuri sen verran, että pastat pehmenevät, mutta ovat vielä raakoja sisältä eli pari minuuttia vaille al denten. Siivilöi pastat ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä, jotteivat pastat tartu toisiinsa kiinni. Jätä hetkeksi sivuun odottamaan ja valmista täyte.

Murenna jauheliha kulhoon pieniksi teelusikan kokoisiksi kökkäreiksi. Murenna myös ricotta samaan tapaan. Silppua rucola pieneksi ja heitä kulhoon, samaan syssyyn menevät kirsikkatomaatitkin. Rouhi päälle runsaasti pippuria ja n. 2 tl suolaa sekä lorauta sekaan oliiviöljyä. Sekoita varovasti isolla lusikalla nostellen, jottei täytteestä tule muussia.

Voitele keskikokoinen uuninkestävä vuoka oliiviöljyllä. Kaada pohjalle valmistamasi tomaattikastike. Täytä simpukat yksi kerrallaan massalla; yritä varmistaa, että jokaiseen simpukkaan tulee lihaa, juustoa ja kirsikkatomaattia. Asettele simpukat tomaattikastikkeen päälle. Kun olet täyttänyt kaikki simpukat, kruunaa koko ruoka vielä mozzarellajuustolla ja laita uuniin 180°c:een noin puoleksi tunniksi tai kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut kauniisti.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiKaritsa-osso buco – talven upea lämmittäjäPinaattilasagnePaahdettu paprikakeittoJuustocurry herneiden keraProvencelainen häränhäntäpata ja polenta-tomaattikakku
PastakastikeGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pastakastike
  • 10.03.201514:53
    Makuja

    Merellinen kastike

  • 18.02.201300:00
    Kanapasta

    Kanakastike pastalle

  • 18.02.201300:00
    Tonnikalapasta

    Pastaa tonnikalakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Simpukkapasta

    Täysjyväpasta simpukkakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Äyriäispasta

    Pasta frutti di mare