Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Cocktailtartarit muikunmädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 500 g todella tuoretta härän sisäfileetä
  • 8 viipaletta Maalahden- tai muuta saaristolaistyyppistä limppua
  • 150 g muikunmätiä

Koristeeksi

  • lehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • valkopippuria myllystä

Valmistusohje

1. Jauha liha kahteen kertaan lihamyllyn pienireikäisimmän levyn kautta. Älä mielellään käytä monitoimikonetta, se repii lihasyyt riekaleiksi. Klassinen tapa tehdä tartaria on raaputtaa liha terävällä veitsellä hienonhienoksi silpuksi. Painele jauhettu liha työlaudalle, pirskottele päälle hieman kylmää vettä. Vaivaa hieman lihaa ja katso, miten kauniin syvänpunaista se on.

2. Jaa liha leipäviipaleille ja leikkaa leivät symmetrisiksi. Tee lihan pintaan ruutukuvio veitsellä. Muotoile mädistä pieniä munanmuotoisia pyöryköitä ja aseta ne jokaiselle tartarleivälle. Koristele lehtipersiljalla ja jauha pinnalle hieman valkopippuria.

Tartar tarkoittaa hienoksi silputtua lihaa tai kalaa, joka tarjoillaan raakana, joten raaka-aineiden tulee olla korkealaatuisia ja äärimmäisen tuoreita. Tarjoile pienet lihatartar-voileivät alkupaloina tai drinkkien tai cocktailien pikkusuolaisina.

Lisää aiheesta:

Cocktail-oopperaleivätLohisandwichitTournedos Toni Pacon tapaanRaakapihviä lisukkeillaPienet suupalat savulohestaIlmakuivatulla kinkulla täytetty Saltimbocca
Cocktail alkupalatVappuUusivuosiBrunssiAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat
  • 21.12.202416:00
    Joulu

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 14.12.202409:45
    Jouluruoka

    Helpot joulun cocktailpalat

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Nopeat ja helpot

    Helpot cocktailpalat

  • 01.04.202214:43
    Peruna

    Itse tehdyt sipsit eli perunalastut uunissa