Cocktailtartarit muikunmädin kera
Tartar tarkoittaa hienoksi silputtua lihaa tai kalaa, joka tarjoillaan raakana, joten raaka-aineiden tulee olla korkealaatuisia ja äärimmäisen tuoreita. Tarjoile pienet lihatartar-voileivät alkupaloina tai drinkkien tai cocktailien pikkusuolaisina.
Kahdeksalle
- 500 g todella tuoretta härän sisäfileetä
- 8 viipaletta Maalahden- tai muuta saaristolaistyyppistä limppua
- 150 g muikunmätiä
Koristeeksi
- lehtipersiljaa
Tarjoiluun
- valkopippuria myllystä
Valmistusohje
1. Jauha liha kahteen kertaan lihamyllyn pienireikäisimmän levyn kautta. Älä mielellään käytä monitoimikonetta, se repii lihasyyt riekaleiksi. Klassinen tapa tehdä tartaria on raaputtaa liha terävällä veitsellä hienonhienoksi silpuksi. Painele jauhettu liha työlaudalle, pirskottele päälle hieman kylmää vettä. Vaivaa hieman lihaa ja katso, miten kauniin syvänpunaista se on.
2. Jaa liha leipäviipaleille ja leikkaa leivät symmetrisiksi. Tee lihan pintaan ruutukuvio veitsellä. Muotoile mädistä pieniä munanmuotoisia pyöryköitä ja aseta ne jokaiselle tartarleivälle. Koristele lehtipersiljalla ja jauha pinnalle hieman valkopippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti