Raakapihviä lisukkeilla

Aikoinaan raakapihvi muotoiltiin usein pitkulaiseksi, mutta nykyään se tarjoillaan usein pyöreänä. Ruokalaji tarjoillaan usein lounaana tai illallisena, mutta sopii myös alkuruoaksi. Silloin reseptin määrät voi puolittaa.

Neljälle

  • 600 g naudan sisäpaistia
  • hieman vettä
  • suolaa
  • rouhittua musta- ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 keltasipuli
  • ½ dl hienonnettuja säilykepunajuuria
  • 2 rkl kapriksia
  • 4 munankeltuaista
  • 2 rkl ranskalaista sinappia
  • 2 rkl hienonnettua suolakurkkua
  • halutessasi, 1 retiisi viipaloituna

Valmistusohje

1. Jauha liha kahteen kertaan lihamyllyn hienoimmalla terällä (tai pyydä lihakauppiasta jauhamaan liha). Vaivaa lihaa hetki ja lisää tilkka vettä.

2. Muotoile neljä pihviä. Tee pihveihin ruutukuvio veitsen avulla. Mausta runsaalla suolalla ja pippurilla, laita pihvit lautasille. Tee jokaiseen pihviin pieni syvennys. Erottele munankeltuaiset valkuaisista ja laita keltuainen jokaiseen pihvisyvennykseen.

3. Tarjoile hienonnetun sipulin, punajuurten, kapriksien ja sinapin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!