Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raakapihviä lisukkeilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g naudan sisäpaistia
  • hieman vettä
  • suolaa
  • rouhittua musta- ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 keltasipuli
  • ½ dl hienonnettuja säilykepunajuuria
  • 2 rkl kapriksia
  • 4 munankeltuaista
  • 2 rkl ranskalaista sinappia
  • 2 rkl hienonnettua suolakurkkua
  • halutessasi, 1 retiisi viipaloituna

Valmistusohje

1. Jauha liha kahteen kertaan lihamyllyn hienoimmalla terällä (tai pyydä lihakauppiasta jauhamaan liha). Vaivaa lihaa hetki ja lisää tilkka vettä.

2. Muotoile neljä pihviä. Tee pihveihin ruutukuvio veitsen avulla. Mausta runsaalla suolalla ja pippurilla, laita pihvit lautasille. Tee jokaiseen pihviin pieni syvennys. Erottele munankeltuaiset valkuaisista ja laita keltuainen jokaiseen pihvisyvennykseen.

3. Tarjoile hienonnetun sipulin, punajuurten, kapriksien ja sinapin kera.

Aikoinaan raakapihvi muotoiltiin usein pitkulaiseksi, mutta nykyään se tarjoillaan usein pyöreänä. Ruokalaji tarjoillaan usein lounaana tai illallisena, mutta sopii myös alkuruoaksi. Silloin reseptin määrät voi puolittaa.

Lisää aiheesta:

Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen keraMerimiespihvit omenan keraNaudanlihatartar ja rapeaa leipääRaakapihvi lisukkeillaTäytetty pihviMerimiespihvi
TartarVälipalatAlkuruoatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar