Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Cocktaillihapyörykät ja chili-suklaadippi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 300 g riistajauhelihaa
  • 100 g sikajauhelihaa
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 muna
  • 2 tl dijonsinappia
  • 2 rkl vettä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Suklaadippi

  • 10 g paahdettua juustokuminaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ g chilijauhetta
  • 1 maustemitta kaakaojauhetta
  • 3 dl riistafondia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl maizenaa+vesitilkka

Valmistusohje

1. Lihapyörykät: Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota sen aikaa, kun sekoitat keskenään jauhelihat, munan ja dijonsinapin. Lisää sitten korppujauhoseos, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja pippurilla. Tee paistokoe todetaksesi, että mureketaikinan koostumus ja maku ovat hyvät. Muotoile pikkuisia lihapullia kostutetuin käsin ja paista ne voissa.

2. Suklaadippi: Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi hienoksi. Paahda juustokuminoita kuumalla kuivalla pannulla. Kuullota voissa sipuli- ja valkosipulihaketta, chiliä ja juustokuminoita. Ripota joukkoon kaakao. Kaada mukaan riistafondi ja keitä kokoon. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike, suolaa ja pippuroi. Siivilöi kastike kulhoon.

3. Tarjoilu: Pujota lihapulliin cocktailtikut ja asettele ne vadille. Lusikoi hieman kastiketta lihapullien päälle, tarjoile loppukastike erikseen kulhosta.

Lisää aiheesta:

Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastikeLammaspatéRiistapihvit viherpippurikastikkeessaUunilammascurryFetajuustotäytteiset lampaanjauhelihapihvit valkosipulikastikkeellaValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä
RiistapyörykätAlkuruoatLiharuoka

Pieniä herkkupaloja ennen päivällistä. Suklaadippi ei ole mikään jälkiruoka, vaan riistafondi, joka on varovasti maustettu kaakaolla. Lihapullat on tehty peuranlihasta, mutta myös hirvi tai muu riista käy.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapyörykät
  • 19.10.201707:00
    Lihapullat

    Hirvilihapullat tomaattikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Cocktaillihapyörykät ja chili-suklaadippi

  • 06.03.201308:41
    Kasvispyörykät

    Arancini eli helpot riisipyörykät

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hirvipyörykät ja juureskakku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Hirvifrikadellit