Cocktaillihapyörykät ja chili-suklaadippi

Pieniä herkkupaloja ennen päivällistä. Suklaadippi ei ole mikään jälkiruoka, vaan riistafondi, joka on varovasti maustettu kaakaolla. Lihapullat on tehty peuranlihasta, mutta myös hirvi tai muu riista käy.

Neljälle

  • 300 g riistajauhelihaa
  • 100 g sikajauhelihaa
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 muna
  • 2 tl dijonsinappia
  • 2 rkl vettä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Suklaadippi

  • 10 g paahdettua juustokuminaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ g chilijauhetta
  • 1 maustemitta kaakaojauhetta
  • 3 dl riistafondia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl maizenaa+vesitilkka

Valmistusohje

1. Lihapyörykät: Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota sen aikaa, kun sekoitat keskenään jauhelihat, munan ja dijonsinapin. Lisää sitten korppujauhoseos, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja pippurilla. Tee paistokoe todetaksesi, että mureketaikinan koostumus ja maku ovat hyvät. Muotoile pikkuisia lihapullia kostutetuin käsin ja paista ne voissa.

2. Suklaadippi: Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi hienoksi. Paahda juustokuminoita kuumalla kuivalla pannulla. Kuullota voissa sipuli- ja valkosipulihaketta, chiliä ja juustokuminoita. Ripota joukkoon kaakao. Kaada mukaan riistafondi ja keitä kokoon. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike, suolaa ja pippuroi. Siivilöi kastike kulhoon.

3. Tarjoilu: Pujota lihapulliin cocktailtikut ja asettele ne vadille. Lusikoi hieman kastiketta lihapullien päälle, tarjoile loppukastike erikseen kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!