Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Clubsandwich maalaisleivästä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 isoa tai 8 pientä leipää

Ainekset

  • 3 kanan rintafileetä
  • 1 rkl sitruunamehua (Limmi)
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • suolaa & mustapippuria
  • maissiöljyä tai muuta vaaleaa paistamisöljyä
  • 4 viipaletta pekonia
  • iso tuore maalaisleipä / kestileipä
  • punasipulirenkaita
  • tomaattiviipaleita
  • keräsalaattia tai tammenlehväsalaattia
  • luumuchutneyta, ketsuppia & majoneesia

Valmistusohje

Marinoi ensin kanat. Purista sitruunamehu rintafileiden päälle ja mausta suolalla. Anna maustua noin 15 minuuttia.

Paista sillä välin pekonit rapeaksi: Asettele pekonit leivinpaperin päälle ja paista kuumassa 250-asteisessa uunissa grillivastukset päällä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Nosta ulos uunista jäähtymään. Pekonin pitäisi olla rapsakka siinä vaiheessa kun niitä pystyy käsittelemään käsin. Nosta lautaselle odottamaan, mutta säästä leivinpaperi kanoille.

Sekoita lautasella vehnäjauhot, pari rouhaisua mustapippuria sekä paprikajauhe käyttäen haarukkaa.

Kuivaa marinoidut kanafileet paperilla ja paina yksitellen vehnäjauhoihin, niin että pinta peittyy jauhoista. Ripottele pois ylimääräinen kuorrute.

Kuumenna öljy pannussa kuumaksi ja paista kanafileet oikein ruskeiksi ja nosta leivinpaperille. Kypsennä kana uunissa miedolla lämmöllä 160-asteessa noin 15 minuuttia. Kypsän kanafileen tunnistaa kun tökkää lihaan terävällä tikulla ja sisältä tihkuva neste on kirkasta eikä esimerkiksi vaaleanpunaista. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneet leivät varovasti n. ½ cm viipaleiksi.

Leikkaa maalaisleipä keskeltä kahtia ja puolikkaat n. 1 ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Jos haluat tehdä isoja poniklubeja, niin jätä leivän halkaiseminen väliin ja saat liki pikkupatongin pituisia megamuhkeita herkkuleipiä!

Paahda leipä uunissa tai paahtimessa. Levitä leivän päälle luumuchutneyta, laita chutneyn päälle salaatinlehti sekä tomaattiviipale ja asettele kanan rintafileeviipaleita koko leivän pituudelta. Kanojen päälle tulee pekoni ja kanteen majoneesia sekä ketsuppiraita. Paina kannet leipien päälle ja tarjoile tai pakkaa eväiksi retkelle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMaukkaan raikas kanakebabPunasipuliquicheKalkkuna WellingtonGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaLammascurryleipä ja minttujogurtti
Club sandwichPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Club sandwich
  • 13.08.201507:28
    Sandwich

    Kana-pekonisandwich ja vesimeloni-fetasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pieni Club Sandwich

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Clubsandwich maalaisleivästä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Club sandwich ja yrttilohkoperunat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Club sandwich