Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chräbeli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

40 kpl

  • 2 kananmunaa
  • 200 g tomusokeria
  • 1 rkl Kirschwasseria, eli kirsikkaviinaa
  • 1 rkl murskattua anista
  • ½ tl puristettua sitruunamehua
  • 240 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita kananmuna, tomusokeri, Kirschwasser, anis ja sitruunamehu kattilassa. Vatkaa vaahdoksi miedolla lämmöllä. Sekoita varoen jauhot vaahtoon ja anna muhia kannen alla 15 minuuttia.

2. Työstä taikinaa kevyeksi, ettei siitä tule sitkeää. Kumoa se jauhotetulle leivinpöydälle, kaulitse 6-8 mm paksuiseksi ja ota pieniä pikkuleipiä muotilla. Laita ne leivinpaperille pellille. Leikkaa niihin viiltoja ja taittele auki. Anna pikkuleipien levätä 12 tuntia.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista pikkuleipiä n. 15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Basler LeckerliVesikranssitPomeranssileipäLusseleivonnaisetMantelisydämetSahramipullat rahkasta
PikkuleivätJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Chräbeli-resepti on kotoisin Sveitsistä. Taikinan tulee levätä 15 minuuttia. Pikkuleipien tulee levätä puoli vuorokautta ennen paistamista ja paistoaika on 15 minuuttia. Suunnittele siis ajankäyttösi! Kirschwasser on kirsikkaviinaa.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät
  • 20.5.13:09
    Keksit

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Keksit

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 03.10.201914:22
    Keksit

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti