Chräbeli
Chräbeli-resepti on kotoisin Sveitsistä. Taikinan tulee levätä 15 minuuttia. Pikkuleipien tulee levätä puoli vuorokautta ennen paistamista ja paistoaika on 15 minuuttia. Suunnittele siis ajankäyttösi! Kirschwasser on kirsikkaviinaa.
40 kpl
- 2 kananmunaa
- 200 g tomusokeria
- 1 rkl Kirschwasseria, eli kirsikkaviinaa
- 1 rkl murskattua anista
- ½ tl puristettua sitruunamehua
- 240 g vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita kananmuna, tomusokeri, Kirschwasser, anis ja sitruunamehu kattilassa. Vatkaa vaahdoksi miedolla lämmöllä. Sekoita varoen jauhot vaahtoon ja anna muhia kannen alla 15 minuuttia.
2. Työstä taikinaa kevyeksi, ettei siitä tule sitkeää. Kumoa se jauhotetulle leivinpöydälle, kaulitse 6-8 mm paksuiseksi ja ota pieniä pikkuleipiä muotilla. Laita ne leivinpaperille pellille. Leikkaa niihin viiltoja ja taittele auki. Anna pikkuleipien levätä 12 tuntia.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista pikkuleipiä n. 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta