Chilipippuriperunat juuston kera

Tämän ruoan alkuperäinen nimi on papas à la Huancaina ja se on kotoisin Perusta. Siellä perunat tarjoillaan kovaksi keitettyjen munanlohkojen sekä oliivien kera. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on avuksi kastikkeen valmistuksessa.

Neljälle

  • ½ dl puristettua sitruunamehua
  • 1 punainen chili
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 punasipuli
  • 8 perunaa

Juustokastike

  • 2 ½ dl mozzarellajuustoraastetta
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ¾ dl maissiöljyä

Halutessasi tarjoiluun

  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 dl mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Purista sitruunasta mehu. Poista chilistä siemenet ja jaa chili kolmeen osaan, 1 ½ teelusikalliseen, 2 teelusikalliseen ja 1 teelusikalliseen. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Sekoita sitruunamehu, 1 ½ tl chiliä, ½ tl suolaa ja vastajauhettua pippuria isossa kulhossa, kääntele sekaan sipulirenkaat ja peitä kulho. Keitä perunat, keitä kevyesti suolatussa vedessä juuri ja juuri pehmeiksi. Keitä munat.

2. Juustokastike: Laita juusto, kerma, kurkuma, 2 tl hienonnettua chiliä, ½ tl suolaa, 1 maustemitta vastajauhettua pippuria sekä jauhot tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna öljyä paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää kastike ja keitä kunnes se paksunee, 5-8 minuuttia.

3. Asettele perunoita ja sipulia 4 lämpimälle lautaselle ja kaada päälle kastike. Tarjoile heti tai valmistele ruoka tähän asti ja gratinoi 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ripottele perunoille 1 tl chiliä ja tarjoile kananmunan ja oliivien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!