Chili-minestronekeitto
Ihanan tulinen keitto sopii täydellisesti loppukesään. Keiton lisukkeena maistuu tuore leipä.
Ainekset
- 100 g pekonia
- 100 g savukylkeä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- pala selleriä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1,5 l lihalientä
- 200 g makaronia
- 1 dl herneitä
- timjamia
- lehtipersiljaa
- oreganoa
- ripaus chilimaustetta
- maitoa
Valmistusohje
Paista pekoni uunissa siivuina rapeiksi, 180-astetta noin 7 minuuttia.
Kuori ja kuutioi kasvikset, kuutio savukylki sekä hienonna sipulit. Kuumenna kattila ja kuullota kasvikset, savukylki sekä tomaattipyree tilkassa öljyä. Lisää liemi ja anna kiehahtaa.
Lisää makaronit ja keitä 10 minuuttia. Lopuksi lisää herneet. Mausta tuoreilla yrteillä ja chilimausteella ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa