Chili-minestronekeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671538/landscape16_9/515/290/2670987c3553ce8e47862d8772dd8a9a/IF/980019-5714.jpg)
Julkaistu
Ihanan tulinen keitto sopii täydellisesti loppukesään. Keiton lisukkeena maistuu tuore leipä.
Ainekset
- 100 g pekonia
- 100 g savukylkeä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- pala selleriä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1,5 l lihalientä
- 200 g makaronia
- 1 dl herneitä
- timjamia
- lehtipersiljaa
- oreganoa
- ripaus chilimaustetta
- maitoa
Valmistusohje
Paista pekoni uunissa siivuina rapeiksi, 180-astetta noin 7 minuuttia.
Kuori ja kuutioi kasvikset, kuutio savukylki sekä hienonna sipulit. Kuumenna kattila ja kuullota kasvikset, savukylki sekä tomaattipyree tilkassa öljyä. Lisää liemi ja anna kiehahtaa.
Lisää makaronit ja keitä 10 minuuttia. Lopuksi lisää herneet. Mausta tuoreilla yrteillä ja chilimausteella ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka