Chili con queso
Tämä on verraton drinkkien kumppani ja hauskaa sormiruokaa illanistujaisiin tai yllätysvieraille aineksista, joita on melkein aina kotona.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 1 paketti nachoja, maissilastuja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pihvitomaatti
- 2 rkl jalapenosilppua
- 2 rkl maissiöljyä
- 1 dl valkoviiniä
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Esilämmitä maissilastuja muutama minuutti.
2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kalttaa ja silppua tomaatti. Paista sipuli- ja tomaattisilppu kevyesti öljyssä. Lisää silputtu jalapeno ja puristetut valkosipulinkynnet. Sekoita mukaan viini ja juustoraaste.
3. Kuumenna uunin grillivastukset. Laita maissilastut uuninkestävälle vadille ja lusikoi vihannes-juustoseosta niiden päälle. Nosta vati uuniin hetkeksi ja anna juustomassan sulaa grillin alla. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella