Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chez Jounin sipulikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juustolla kuorrutettu sipulikeitto maistuu taivaalliselta! Jounin suussa sulava keitto maustetaan valkoviinillä ja konjakilla.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 isoa sipulia
  • 100 g voita
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 2 rkl konjakkia
  • 1 l kasvislientä (tai lihalientä)
  • tuoreita timjamin lehtiä
  • 8 ohutta viipaletta maalaisleipää
  • 200 g juustoa, esim. gruyère-, comté- tai
  • emmentaljuustoa raastettuna

Valmistusohje

Kuori sipulit, leikkaa ne kahtia ja silppua ohuiksi ja tasapaksuiksi. Sulata voi soppakattilassa ja lisää sipulit sekoittaen hyvin niin, että kaikki sipulit peittyvät kunnolla voihin. Lisää suola, pippuria hieman ja laakerinlehti.

Herkistele matalalla lämmöllä 30 minuuttia niin, että sipulit ovat saaneet väriä ja notkistuneet. Hämmentele ja anna olla vielä 5-10 minuuttia.

Tee kevyt suurus: lisää pari teelusikallista vehnäjauhoja ja ota sipuleille kevyesti väriä. Älä anna palaa!

Lisää valkoviini ja konjakki. Keitä alkoholi pois ja lisää kasvisliemi. Sekoita ja kiehauta. Laita kansi päälle ja hauduttele noin 10 minuuttia matalalla lämmöllä. Tarkasta mausteet. Lisää vielä tuoreita timjamin lehtiä sekaan.

Kuumenna grilli tai grillivastus uunissasi. Paahda leipäviipaleet kevyesti molemmin puolin ja jätä grilli päälle.

Jaa keitto uuninkestäviin kulhoihin. Laita jokaisen kulhon päälle pari viipaletta leipää ja ripottele päälle juustoraastetta. Mausta kierroksella pippuria ja aseta kulhot grillin alle 3-4 minuutiksi, niin että juusto sulaa ja muodostaa rapean kuoren, mutta ei pala.

Huom! Kasvisliemi voidaan korvata lihaliemellä.

Lisää aiheesta:

Sipulikeitto – se Pirjon paras ohjeSyksyinen sipulikeittoUunilammascurryLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaPunasipulikeitto ja juustomunakasPannupihvi kantarellikastikkeen kera
SipulikeittoKananmunatonKasvisruokaAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Sipulikeitto
  • 14.01.202212:57
    Alkuruokakeitto

    Sipulikeitto – se Pirjon paras ohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipulikeitto voitaikinakuoressa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ruohosipulikeittoa maissilla

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Oton sipulikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettu valkosipulikeitto