Chévretoastit keltajuurten ja hunajan kera
Ellet löydä keltajuuria, jätä ne pois reseptistä tai vaihda punajuuriin. Juusto, hunaja ja rosmariini ovat itsessään niin maukkaita, etteivät juurekset ole yhtä tärkeitä onnistunutta lopputulosta varten!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 2 rkl voita paistamiseen
- 200 g chèvrejuustoa (vuohenjuustoa)
- 4 keltajuurta
- 2 rkl hunajaa
- rosmariininoksia
Valmistusohje
1. Ota leivistä pyöreitä paloja esim. juomalasin avulla. Paista leipäympyrät voissa.
2. Keitä keltajuuret pehmeiksi suolattomassa vedessä. Lämmitä samalla hunaja varoen rosmariininoksien kanssa.
3. Laita juusto leipien päälle. Penslaa juusto hunajalla ja grillaa grillivastuksen alla 1 minuutti tai kunnes leivät ovat saaneet väriä. Kuori ja viipaloi keltajuuret ja asettele kuten kuvassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa