Chèvre pähkinöiden ja aprikoosien kera

Ranskalainen vuohenjuusto chèvre on monen herkkua. Maultaan hieman hapanimelä chèvre sopii erinomaisesti grillattavaksi. Juuston lisänä maistuvat pienet makeat naposteltavat. Esimerkiksi kuivatut hedelmät kuten rusinat ja aprikoosit ovat täydellinen valinta.

4 annosta

  • 8 chèvreviipaletta
  • 8 patonkiviipaletta
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 1 dl pehmeitä kuivattuja aprikooseja
  • 8 salaatinlehteä
  • 2 tomaattia
  • 1 keltainen paprika
  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Ruskista patonkiviipaleet voissa tai paahda ne (näin rasvaa kuluu vähemmän.) Nosta jokaiselle leivälle pala juustoa.

2. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Suikaloi paprika ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Jaa paprikat ja tomaatit lautasille. Ripottele päälle pähkinöitä ja aprikooseja. Pirskota salaatinlehdille hieman öljyä ja viinietikkaa, pyöräytä pippurimyllyllä muutama kierros mustapippuria ja mausta vielä ripauksella suolaa.

3. Paahda juustopatonkeja grillissä suurimmalla lämmöllä. Juusto on valmista, kun se alkaa kuplia. Nosta patonkiviipaleet salaattipedille ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.