Cecina-pizza
Julkaistu
Cecina-pizza on livornolainen herkku. Toscanalaisen Livornon satamakaupungin cecina-kojuissa myydään näitä ohuita, herkullisia pizzoja kaikenikäisille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
6-8 hengelle
- 500g kikhernejauhoa
- 6 1/3 kuppia kylmää vettä
- 5 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 1 ruokalusikallinen suolaa ja hyppysellinen mustapippuria maustamiseen
Valmistusohje
- Sekoita kikhernejauhot kulhossa veden kanssa, kunnes kikherneiden (
- Lisää suola, pippuri ja 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja sekoita hyvin. Anna seoksen vetäytyä noin tunnin ajan.
- Pirskota jäljelle jäänyt öljy paistopellille ja kaada seos vakaalla kädellä päälle.
- Paista esilämmitetyssä uunissa 230 asteessa 35 minuuttia kunnes seos saa kullanruskean värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan