Cassoulet

Resepti on kuudelle hengelle, mutta aineksia on helppo lisätä, niin että ruoasta riittää useammalle. Jos lompakko tuntuu ohuelta, lisää papujen ja tomaattien osuutta, vähennä lihaa.

6-8 hengelle

  • 1 kg luutonta lampaan rintaa tai lapaa
  • 250 g pekonia
  • 400 g mausteista makkaraa
  • 3 dl kuivia valkoisia papuja
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 keltasipulia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • ¼ appelsiinin kuori
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Laita pavut likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Seuraavana päivänä kuutioi lampaanliha 2 cm kokoisiksi paloiksi ja suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele tomaatit karkeasti, säästä liemi. Kuori ¼ appelsiinista perunankuorimaveitsellä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Ruskista lampaanlihat erissä joka puolelta voissa. Sulata 1 rkl voita padassa, jonka voi laittaa uuniin (ei sulavia osia), paista pekonia muutama minuutti, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista vielä muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen, tomaattipyree, timjami, rosmariini, laakerinlehti, appelsiininkuori, 1 ½ tl suolaa ja ½ tl pippuria.

3. Lisää lampaanlihat ja valkoiset pavut. Kaada päälle niin paljon vettä että ainekset juuri peittyvät, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kansi päälle, laita pata uuniin ja anna hautua n. 1 ¼ tuntia. 10 minuuttia ennen loppua, lisää makkarat pataan. Ota pata uunista, poimi pois appelsiininkuori, nosta makkarat padasta, paloittele ja laita takaisin pataan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!