Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Cassoulet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

6-8 hengelle

  • 1 kg luutonta lampaan rintaa tai lapaa
  • 250 g pekonia
  • 400 g mausteista makkaraa
  • 3 dl kuivia valkoisia papuja
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 keltasipulia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • ¼ appelsiinin kuori
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Laita pavut likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Seuraavana päivänä kuutioi lampaanliha 2 cm kokoisiksi paloiksi ja suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele tomaatit karkeasti, säästä liemi. Kuori ¼ appelsiinista perunankuorimaveitsellä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Ruskista lampaanlihat erissä joka puolelta voissa. Sulata 1 rkl voita padassa, jonka voi laittaa uuniin (ei sulavia osia), paista pekonia muutama minuutti, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista vielä muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen, tomaattipyree, timjami, rosmariini, laakerinlehti, appelsiininkuori, 1 ½ tl suolaa ja ½ tl pippuria.

Resepti on kuudelle hengelle, mutta aineksia on helppo lisätä, niin että ruoasta riittää useammalle. Jos lompakko tuntuu ohuelta, lisää papujen ja tomaattien osuutta, vähennä lihaa.

3. Lisää lampaanlihat ja valkoiset pavut. Kaada päälle niin paljon vettä että ainekset juuri peittyvät, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kansi päälle, laita pata uuniin ja anna hautua n. 1 ¼ tuntia. 10 minuuttia ennen loppua, lisää makkarat pataan. Ota pata uunista, poimi pois appelsiininkuori, nosta makkarat padasta, paloittele ja laita takaisin pataan.

Lisää aiheesta:

Lammaspaistia rosmariinin keraLapapaistia baijerilaiseen tapaan knödeleiden keraLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaRanskalainen vasikanpaistiCassoulet valkoisilla pavuillaMehevä pihvipiirakka
LammaspataGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew