Cassatajäädyke
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675236/landscape16_9/515/290/71e25395d01b94c1640eda113bc1b30b/FE/902679-3802.jpg)
Cassata on italialaista jäätelöä, johon tulee kuivattuja tai kandeerattuja marjoja ja pähkinöitä. Maukasta myös jäädykkeenä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 3 munankeltuaista
- 4 rkl tomusokeria
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 5 maraschinokirsikkaa
- ½ dl pakastettuja mustikoita
- ½ dl pakastettuja punaviinimarjoja
- 40 g hienonnettua tummaa suklaata
- ½ dl hienonnettuja manteleita
Valmistusohje
1. Vatkaa keltuaiset kovaksi tomusokerin kanssa. Vatkaa kerma kunnes se on hieman jäykempää kuin piimä koostumukseltaan.
2. Hienonna kirsikat ja lisää ne keltuaisvaahtoon. Lisää kerma sekä mustikat, punaviinimarjat, suklaa ja manteli.
3. Pakasta pyöreässä vuoassa 5-6 tuntia. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka