Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Carpaccio salaatin ja kahden kastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 400 g puhdistettua häränfileetä (keskiosaa)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta rosmariinia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 dl rucolaa
  • 2 dl machesalaattia
  • 4 rkl hienonnettuja, paahdettuja saksanpähkinöitä
  • 1 dl pecorinolastuja

Yrttikastike

  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa
  • 2 ruukkua vihreää lehtisalaattia
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ lihaliemikuutio
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Piparjuurikastike

  • 2 rkl kevyttä ranskankermaa
  • 2 rkl maitoa
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 2 maustemittaa kidesokeria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Ripottele suolaa, pippuria ja rosmariinia leikkuulaudalle. Kierittele häränfileetä mausteissa niin että ne tarttuvat lihaan joka puolelle. Ruskista liha joka puolelta kuumassa oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli juuri ennen kun liha nostetaan pannusta. Jälkipaista lihaa uunissa kunnes sisälämpötila on 38 astetta. Anna lihan jäähtyä ja laita se sitten hetkeksi pakastimeen, niin sitä on helpompi viipaloida. Viipaloi liha ohuesti terävällä veitsellä.

2. Yrttikastike: Hienonna ruohosipuli ja basilika. Sekoita ne salaatin, persiljan ja oliiviöljyn kanssa sauvasekoittimella. Mausta viinietikalla, murusta mukaan liemikuutio ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Piparjuurikastike: Purista sitruunasta mehu. Vatkaa ranskankerma, maito, piparjuuri ja sitruunamehu kastikkeeksi. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

4. Asettele ruoka isolle vadille tai neljälle lautaselle. Huuhdo ja puhdista salaatinlehdet, hienonna saksanpähkinät. Asettele salaatinlehdet alimmaksi, ripottele päälle pähkinöitä ja asettele lihaviipaleet päälle. Tiputtele päälle kastikkeita, koristele pecorinolla. Aseta mustapippurimylly esiin niin että jokainen voi maustaa itse lisää maun mukaan.

Lisää aiheesta:

Näitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Kiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papuja30 minuutin ateria: Mehevän kostea sienirisotto, pinaattisalaatti ja sitruuna-vadelmajuustokakkuGordonin italialaiset lihapullatLammascurryleipä ja minttujogurttiJuustocurry herneiden kera
CarpaccioKananmunatonPääruoatLiharuoka

Jos haluat onnistua tämän elegantin ruokalajin kanssa, on tärkeää käyttää korkealaatuista lihaa. Liha on myös ruskistettava hyvin kuumalla pannulla, sitten lihan on levättävä ja jäähdyttävä täysin ennen viipalointia. Näin kaikki maut ja nesteet säilyvät. Voit myös käyttää vasikan- tai lampaanlihaa.

Tuoreimmat aiheesta

Carpaccio
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Balsamiviinietikalla maustettu carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Härkä-carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Wagyu-härkäcarpaccio ja worcestermajoneesia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Graavattu häränfilee ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Carpaccio tortillakoristeella