Carpaccio salaatin ja kahden kastikkeen kera

Jos haluat onnistua tämän elegantin ruokalajin kanssa, on tärkeää käyttää korkealaatuista lihaa. Liha on myös ruskistettava hyvin kuumalla pannulla, sitten lihan on levättävä ja jäähdyttävä täysin ennen viipalointia. Näin kaikki maut ja nesteet säilyvät. Voit myös käyttää vasikan- tai lampaanlihaa.

Neljälle

  • 400 g puhdistettua häränfileetä (keskiosaa)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta rosmariinia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 dl rucolaa
  • 2 dl machesalaattia
  • 4 rkl hienonnettuja, paahdettuja saksanpähkinöitä
  • 1 dl pecorinolastuja

Yrttikastike

  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa
  • 2 ruukkua vihreää lehtisalaattia
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ lihaliemikuutio
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Piparjuurikastike

  • 2 rkl kevyttä ranskankermaa
  • 2 rkl maitoa
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 2 maustemittaa kidesokeria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Ripottele suolaa, pippuria ja rosmariinia leikkuulaudalle. Kierittele häränfileetä mausteissa niin että ne tarttuvat lihaan joka puolelle. Ruskista liha joka puolelta kuumassa oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli juuri ennen kun liha nostetaan pannusta. Jälkipaista lihaa uunissa kunnes sisälämpötila on 38 astetta. Anna lihan jäähtyä ja laita se sitten hetkeksi pakastimeen, niin sitä on helpompi viipaloida. Viipaloi liha ohuesti terävällä veitsellä.

2. Yrttikastike: Hienonna ruohosipuli ja basilika. Sekoita ne salaatin, persiljan ja oliiviöljyn kanssa sauvasekoittimella. Mausta viinietikalla, murusta mukaan liemikuutio ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Piparjuurikastike: Purista sitruunasta mehu. Vatkaa ranskankerma, maito, piparjuuri ja sitruunamehu kastikkeeksi. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

4. Asettele ruoka isolle vadille tai neljälle lautaselle. Huuhdo ja puhdista salaatinlehdet, hienonna saksanpähkinät. Asettele salaatinlehdet alimmaksi, ripottele päälle pähkinöitä ja asettele lihaviipaleet päälle. Tiputtele päälle kastikkeita, koristele pecorinolla. Aseta mustapippurimylly esiin niin että jokainen voi maustaa itse lisää maun mukaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja