Cajun-maustetut kanan koipinuijat ja ginger ale -kastike
17.6. Kanan koipinuijat valmistuvat mehukkaiksi grillissä miedolla tulella. 120 astetta on ihanteellinen kypsennyslämpö. Resepti Poppamies Markon ja Chef Santerin kirjasta Kesämiesten kesäruokaa.
Ainekset
- 12 kanan koipinuijaa
Cajun-mauste
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl mustapippuria myllystä
- 1 rkl valkosipulijauhetta
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 rkl sipulirouhetta
- 0,5 rkl cayennejauhetta
- 0,5 rkl kuivattua timjamia
- 0,5 rkl kuivattua oreganoa
Ginger ale -kastike
- 1 valkosipuli
- 1 punasipuli
- ruokaöljyä
- 5 dl ginger alea
- 1 dl ketsuppia
- 0,5 tl kuivattua inkivääriä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Valmista ensin kastike. Halkaise valkosipuli kahtia. Kuori ja lohko punasipuli. Sipaise leikkuupintoihin hieman öljyä ja paahda grillissä keskilämmöllä tai 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Kaavi pehmenneet valkosipulin kynnet kuoristaan kattilaan. Hienonna punasipuli ja lisää myös kattilaan. Kaada ginger ale kattilaan ja sekoita joukkoon loput kastikkeen ainekset. Keitä voimakkaasti, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Mausta maistellen suola ja pippuri kohdilleen ja keittele tarvittaessa vielä hetki, kunnes kastike hieman sakenee. Soseuta sauvasekoittimella ja jätä lämpimään odottamaan tarjoilua.
Kypsennä sitten kanankoipinuijat. Mehukkaimmat kanat valmistuvat hitaasti grillin epäsuorassa ja miedossa lämmössä. Ihannelämpötila on noin 120 astetta.
Sekoita cajun-mausteseoksen ainekset pienessä kulhossa. Sivele koipinuijat tilkalla öljyä ja hiero reilusti mausteseosta niiden pintaan.
Grillaa ensin matalalla epäsuoralla lämmöllä (120 astettA) puolisen tuntia. Viimeistele nuijien pinnat suoralla lämmöllä kuuman hiilloksen päällä käännellen kauttaaltaan rapeiksi ja kauniin ruiskeiksi. Valele lopuksi hieman valmistamaasi ginger ale -kastiketta koipinuijien pintaan ja anna paahtua herkullisen karamelliksi.
Resepti Poppamies Markon ja Chef Santerin kirjasta Kesämiesten kesäruokaa (Docendo, 2015)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta