Cajun-maustetut kanan koipinuijat ja ginger ale -kastike
17.6. Kanan koipinuijat valmistuvat mehukkaiksi grillissä miedolla tulella. 120 astetta on ihanteellinen kypsennyslämpö. Resepti Poppamies Markon ja Chef Santerin kirjasta Kesämiesten kesäruokaa.
Ainekset
- 12 kanan koipinuijaa
Cajun-mauste
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl mustapippuria myllystä
- 1 rkl valkosipulijauhetta
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 rkl sipulirouhetta
- 0,5 rkl cayennejauhetta
- 0,5 rkl kuivattua timjamia
- 0,5 rkl kuivattua oreganoa
Ginger ale -kastike
- 1 valkosipuli
- 1 punasipuli
- ruokaöljyä
- 5 dl ginger alea
- 1 dl ketsuppia
- 0,5 tl kuivattua inkivääriä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Valmista ensin kastike. Halkaise valkosipuli kahtia. Kuori ja lohko punasipuli. Sipaise leikkuupintoihin hieman öljyä ja paahda grillissä keskilämmöllä tai 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Kaavi pehmenneet valkosipulin kynnet kuoristaan kattilaan. Hienonna punasipuli ja lisää myös kattilaan. Kaada ginger ale kattilaan ja sekoita joukkoon loput kastikkeen ainekset. Keitä voimakkaasti, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Mausta maistellen suola ja pippuri kohdilleen ja keittele tarvittaessa vielä hetki, kunnes kastike hieman sakenee. Soseuta sauvasekoittimella ja jätä lämpimään odottamaan tarjoilua.
Kypsennä sitten kanankoipinuijat. Mehukkaimmat kanat valmistuvat hitaasti grillin epäsuorassa ja miedossa lämmössä. Ihannelämpötila on noin 120 astetta.
Sekoita cajun-mausteseoksen ainekset pienessä kulhossa. Sivele koipinuijat tilkalla öljyä ja hiero reilusti mausteseosta niiden pintaan.
Grillaa ensin matalalla epäsuoralla lämmöllä (120 astettA) puolisen tuntia. Viimeistele nuijien pinnat suoralla lämmöllä kuuman hiilloksen päällä käännellen kauttaaltaan rapeiksi ja kauniin ruiskeiksi. Valele lopuksi hieman valmistamaasi ginger ale -kastiketta koipinuijien pintaan ja anna paahtua herkullisen karamelliksi.
Resepti Poppamies Markon ja Chef Santerin kirjasta Kesämiesten kesäruokaa (Docendo, 2015)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella