Bulgur-fetajuustotäytetyt kesäkurpitsat
Välipäivinä kannattaa laittaa jotakin vihreää ja kevyttä. Tarjoile friteerattujen oliivien kera, ja sinulla on juhlava kasvisruokalaji uudeksi vuodeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Kesäkurpitsat
- 4 kesäkurpitsaa
- 4 annosta bulguria
- 6 dl kasvislientä
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl hienonnettua basilikaa
- 100 g fetajuustoa
- 1 punasipuli
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Friteeratut oliivit
- 1 dl vehnäjauhoja + 2 rkl
- 1 dl olutta
- 1 tl leivinjauhetta
- 20 oliivia
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Friteeratut oliivit: Ravistele oliiveja ja 2 rkl vehnäjauhoja muovipussissa. Sekoita 1 dl vehnäjauhoja, olut ja leivinjauhe. Kuumenna frityyriöljy 190 asteeseen. Kasta oliivit frityyritaikinaan ja friteeraa ne kullanruskeiksi, muutama kerrallaan. Valuta talouspaperilla.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan ja leikkaa pois päät, koverra pois hedelmäliha. Kuori ja suikaloi punasipuli paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja bulgur. Lisää lientä vähän kerrallaan, kunnes kattilaan on muodostunut paksu massa.
3. Lisää basilika ja laita bulgurseos kulhoon. Murusta fetajuusto joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja täytä kesäkurpitsat seoksella. Laita päälle punasipulia. Penslaa öljyllä ja grillaa 12-15 minuuttia kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut