Bulgur-fetajuustotäytetyt kesäkurpitsat
Välipäivinä kannattaa laittaa jotakin vihreää ja kevyttä. Tarjoile friteerattujen oliivien kera, ja sinulla on juhlava kasvisruokalaji uudeksi vuodeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Kesäkurpitsat
- 4 kesäkurpitsaa
- 4 annosta bulguria
- 6 dl kasvislientä
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl hienonnettua basilikaa
- 100 g fetajuustoa
- 1 punasipuli
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Friteeratut oliivit
- 1 dl vehnäjauhoja + 2 rkl
- 1 dl olutta
- 1 tl leivinjauhetta
- 20 oliivia
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Friteeratut oliivit: Ravistele oliiveja ja 2 rkl vehnäjauhoja muovipussissa. Sekoita 1 dl vehnäjauhoja, olut ja leivinjauhe. Kuumenna frityyriöljy 190 asteeseen. Kasta oliivit frityyritaikinaan ja friteeraa ne kullanruskeiksi, muutama kerrallaan. Valuta talouspaperilla.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan ja leikkaa pois päät, koverra pois hedelmäliha. Kuori ja suikaloi punasipuli paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja bulgur. Lisää lientä vähän kerrallaan, kunnes kattilaan on muodostunut paksu massa.
3. Lisää basilika ja laita bulgurseos kulhoon. Murusta fetajuusto joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja täytä kesäkurpitsat seoksella. Laita päälle punasipulia. Penslaa öljyllä ja grillaa 12-15 minuuttia kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa