Bulgur-fetajuustotäytetyt kesäkurpitsat

Välipäivinä kannattaa laittaa jotakin vihreää ja kevyttä. Tarjoile friteerattujen oliivien kera, ja sinulla on juhlava kasvisruokalaji uudeksi vuodeksi.

Ainekset

  • Neljälle

Kesäkurpitsat

  • 4 kesäkurpitsaa
  • 4 annosta bulguria
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl hienonnettua basilikaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 punasipuli
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Friteeratut oliivit

  • 1 dl vehnäjauhoja + 2 rkl
  • 1 dl olutta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 20 oliivia
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Friteeratut oliivit: Ravistele oliiveja ja 2 rkl vehnäjauhoja muovipussissa. Sekoita 1 dl vehnäjauhoja, olut ja leivinjauhe. Kuumenna frityyriöljy 190 asteeseen. Kasta oliivit frityyritaikinaan ja friteeraa ne kullanruskeiksi, muutama kerrallaan. Valuta talouspaperilla.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan ja leikkaa pois päät, koverra pois hedelmäliha. Kuori ja suikaloi punasipuli paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja bulgur. Lisää lientä vähän kerrallaan, kunnes kattilaan on muodostunut paksu massa.

3. Lisää basilika ja laita bulgurseos kulhoon. Murusta fetajuusto joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja täytä kesäkurpitsat seoksella. Laita päälle punasipulia. Penslaa öljyllä ja grillaa 12-15 minuuttia kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!