Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bulgur-fetajuustotäytetyt kesäkurpitsat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Välipäivinä kannattaa laittaa jotakin vihreää ja kevyttä. Tarjoile friteerattujen oliivien kera, ja sinulla on juhlava kasvisruokalaji uudeksi vuodeksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Kesäkurpitsat

  • 4 kesäkurpitsaa
  • 4 annosta bulguria
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl hienonnettua basilikaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 punasipuli
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Friteeratut oliivit

  • 1 dl vehnäjauhoja + 2 rkl
  • 1 dl olutta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 20 oliivia
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Friteeratut oliivit: Ravistele oliiveja ja 2 rkl vehnäjauhoja muovipussissa. Sekoita 1 dl vehnäjauhoja, olut ja leivinjauhe. Kuumenna frityyriöljy 190 asteeseen. Kasta oliivit frityyritaikinaan ja friteeraa ne kullanruskeiksi, muutama kerrallaan. Valuta talouspaperilla.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan ja leikkaa pois päät, koverra pois hedelmäliha. Kuori ja suikaloi punasipuli paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja bulgur. Lisää lientä vähän kerrallaan, kunnes kattilaan on muodostunut paksu massa.

3. Lisää basilika ja laita bulgurseos kulhoon. Murusta fetajuusto joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja täytä kesäkurpitsat seoksella. Laita päälle punasipulia. Penslaa öljyllä ja grillaa 12-15 minuuttia kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.

Lisää aiheesta:

Kevätrullat lohitartarin keraKana-kantarellipizzaKikhernepata kuskusin keraJauhelihatäytetyt kesäkurpitsat tomaattikastikkeellaJuustocurry herneiden keraMarokkolainen pata
Täytetty kesäkurpitsaKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty kesäkurpitsa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilillä maustetut kesäkurpitsarullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fleur de courgette

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    "Kesäkurpitsavoileipä" paprikariisillä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riisillä ja linsseillä täytetty kesäkurpitsa