Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bruschetta tomaatin, oliivien ja basilikan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 6 tomaattia
  • 6 suurta vihreää kivellistä oliivia
  • 1 nippu basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä, extra virgin
  • hyppysellinen kidesokeria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Koristeluun

  • oliiviöljyä
  • raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Poista oliiveista kivet, hienonna oliivit. Suikaloi basilika, kuori ja raasta valkosipuli.

2. Sekoita tomaatit, oliivit, basilika ja valkosipuli sekä viinietikka, oliiviöljy, sokeri, suola ja pippuri. Tasapainota suolan, happaman ja sokerin maut tomaattien kypsyydestä riippuen. Muista myös, että oliivi ovat suolaisia. Anna salsan maustua huoneenlämmössä n. 30 minuuttia, valuta se sitten siivilässä.

3. Paahda leivät uunissa n. 5-7 minuuttia kunnes ne ovat kauniin värisiä. Ota ne uunista, levitä päälle tomaattisaksa, tiputtele päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle parmesaanijuustoa.

Nämä herkulliset ja koristeelliset pienet suupalat ovat saaneet inspiraationsa Italiasta. Laita tomaattisalsa leiville viime hetkessä, jotta leivät säilyttävät rapeutensa. Muista, että salsan pitää maustua 30 minuuttia. Tämän ruokalajin kanssa voi hyvin tarjoilla myös muutaman viipaleen ilmakuivattua kinkkua tai salamia.

Lisää aiheesta:

Lämmin vuohenjuustosalaattiTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosTäytetyt munakoisorullatMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraPastaa ja oliivitomaattikastikettaGrillattua halloumia ja munakoisoa
BruschettaSuolaiset leivonnaisetKananmunatonVappuKasvisruokaNopeat ja helpotVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Bruschetta
  • 10.04.201316:49
    Vappu

    Maalaisciabatta ja Bruschettat maalaisciabattasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kantarelli-parmankinkku-bruschetta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kotijuustobruschetat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bruschetta ja tomaatti-avokadotahna

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Bruschetta rapujen ja avokadosalsan kera