Bruschetta paprikan ja mozzarellan kanssa
Viipale grillattua tai paahdettua maalaisleipää mozzarellajuuston ja grillatun paprikan kanssa on hieno aloitus aterialle. Voit valmistella vihannekset ja juuston, mutta grillaa leipä ja valmista bruschettat vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kunnon aterimien kera, grillattua leipää voi olla hankalaa leikata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 1 pala mozzarellajuustoa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 paprikaa
- tuoreita basilikanlehtiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa molemmat paprikat kuudeksi suikaleeksi. Grillaa paprikasuikaleita kuori ylöspäin 15 minuuttia. Laita palat muovipussiin, jossa on jäitä. Irrota paprikasuikaleista kuoret.
2. Viipaloi mozzarella ja puolita viipaleet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista ne öljytilkassa pannulla. Viipaloi leipä. Penslaa viipaleet oliiviöljyllä. Paahda viipaleet leivänpaahtimessa tai uunissa 275 asteessa, voit myös grillata ne grillipannussa.
3. Levitä paprika, mozzarella ja valkosipuli leiville. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä. Jauha päälle mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan