Tämä on kevyt kesäinen alkuruoka, jonka voi tehdä grillin ääressä, tai sitten muistella keskitalvella kesäisiä hetkiä ja käyttää grillipannua tai uunin grillivastuksia. Aito italialainen bruschetta on vain grillattua leipää pelkästään tomaatin kanssa. Tähän olemme hieman lisänneet makukirjoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 4 tomaattia
- 1 keltainen paprika
- 1 punasipuli
- 2 avokadoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Tomaattien pitää olla huoneenlämpöisiä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita paprika ja poista siemenet. Paahda paprikanpuolikkaita uunissa kuoripuoli ylöspäin 15 minuuttia. Pane puolikkaat muovipussiin jääpalojen kanssa. Voit vähän ajan kuluttua vetää paprikasta kuoren irti. Leikkaa pieniksi palasiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa suikaleiksi.
2. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi, poista siemenet ja leikkaa pieneksi. Halkaise avokadot, poista siemenet, koverra malto kuorista ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään paprika, avokadot, tomaatit ja öljy ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Suolaa ja pippuroi.
3. Paahda tai grillaa leipäviipaleet. Levitä tomaatti-avokadotahna heti leiville ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.