Bruschetta ja tomaatti-avokadotahna
Tämä on kevyt kesäinen alkuruoka, jonka voi tehdä grillin ääressä, tai sitten muistella keskitalvella kesäisiä hetkiä ja käyttää grillipannua tai uunin grillivastuksia. Aito italialainen bruschetta on vain grillattua leipää pelkästään tomaatin kanssa. Tähän olemme hieman lisänneet makukirjoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 4 tomaattia
- 1 keltainen paprika
- 1 punasipuli
- 2 avokadoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Tomaattien pitää olla huoneenlämpöisiä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita paprika ja poista siemenet. Paahda paprikanpuolikkaita uunissa kuoripuoli ylöspäin 15 minuuttia. Pane puolikkaat muovipussiin jääpalojen kanssa. Voit vähän ajan kuluttua vetää paprikasta kuoren irti. Leikkaa pieniksi palasiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa suikaleiksi.
2. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi, poista siemenet ja leikkaa pieneksi. Halkaise avokadot, poista siemenet, koverra malto kuorista ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään paprika, avokadot, tomaatit ja öljy ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Suolaa ja pippuroi.
3. Paahda tai grillaa leipäviipaleet. Levitä tomaatti-avokadotahna heti leiville ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa