Meheviä ja raikkaita italialaisia makuja: Bruschetta-broileria uunissa 7:27

Bruschetta-broileri uunissa

Nanna Rintala kokkaa Makujen aamussa meheviä ja raikkaita italialaisia makuja: Bruschetta-broileria uunissa. Kokeile kotikeittiössä tätä helppoa reseptiä!

4 annosta

  • 4 broilerin fileeleikettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 vaalea sämpylä / 2 viipaletta paahtoleipää
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 pallo bufalamozzarellaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa

tarjoiluun

  • vihreää salaattia tai
  • keitettyä pastaa

Valmistusohje

Mausta broilerin fileeleikkeet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista leikkeisiin kauniit kullanruskeat pinnat.

Valmista bruschetta-seos. Paloittele kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Revi leipä pieniksi paloiksi. Sekoita edellä mainitut ainekset kulhossa. Lisää basilika ja revitty mozzarella. Sekoita joukkoon myös öljy ja balsamico ja mausta suolalla sekä mustapippurilla maun mukaan.

Nosta leikkeet öljyttyyn uunivuokaan. Jaa bruschetta-seos leikkeiden päälle ja gratinoi 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Tarjoile vihreän salaatin tai keitetyn pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.