Nanna Rintala kokkaa Makujen aamussa meheviä ja raikkaita italialaisia makuja: Bruschetta-broileria uunissa. Kokeile kotikeittiössä tätä helppoa reseptiä!

4 annosta

  • 4 broilerin fileeleikettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 vaalea sämpylä / 2 viipaletta paahtoleipää
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 pallo bufalamozzarellaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa

tarjoiluun

  • vihreää salaattia tai
  • keitettyä pastaa

Valmistusohje

Mausta broilerin fileeleikkeet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista leikkeisiin kauniit kullanruskeat pinnat.

Valmista bruschetta-seos. Paloittele kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Revi leipä pieniksi paloiksi. Sekoita edellä mainitut ainekset kulhossa. Lisää basilika ja revitty mozzarella. Sekoita joukkoon myös öljy ja balsamico ja mausta suolalla sekä mustapippurilla maun mukaan.

Nosta leikkeet öljyttyyn uunivuokaan. Jaa bruschetta-seos leikkeiden päälle ja gratinoi 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Tarjoile vihreän salaatin tai keitetyn pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!