Nanna Rintala kokkaa Makujen aamussa meheviä ja raikkaita italialaisia makuja: Bruschetta-broileria uunissa. Kokeile kotikeittiössä tätä helppoa reseptiä!
4 annosta
- 4 broilerin fileeleikettä
- suolaa
- mustapippuria
- öljyä paistamiseen
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 vaalea sämpylä / 2 viipaletta paahtoleipää
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 pallo bufalamozzarellaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
tarjoiluun
- vihreää salaattia tai
- keitettyä pastaa
Valmistusohje
Mausta broilerin fileeleikkeet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista leikkeisiin kauniit kullanruskeat pinnat.
Valmista bruschetta-seos. Paloittele kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Revi leipä pieniksi paloiksi. Sekoita edellä mainitut ainekset kulhossa. Lisää basilika ja revitty mozzarella. Sekoita joukkoon myös öljy ja balsamico ja mausta suolalla sekä mustapippurilla maun mukaan.
Nosta leikkeet öljyttyyn uunivuokaan. Jaa bruschetta-seos leikkeiden päälle ja gratinoi 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Tarjoile vihreän salaatin tai keitetyn pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa