Brownies-suklaaleivokset kolakastikkeella

Tämä on ylivoimaisesti paras brownies-resepti! Herkun salaisuus on taikinaan lisätyissä suolapähkinöissä. Makea kolakastike viimeistelee nautinnon.

24 kappaletta

  • 240 g tummaa suklaata
  • 240 g voita
  • 3 munaa
  • 3 3/4 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl suolamaapähkinöitä

Kolakastike

  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi suklaa palasiksi, sekoita kulhossa voin kanssa ja sulata vesihauteessa liedellä. Vatkaa munat ja sokeri ja kääntele joukkoon suklaaseos. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoon, siivilöi jauhot pienissä erissä suklaamassaan ja sekoita nuolijalla. Sekoita joukkoon lopuksi pähkinät.

2. Voitele uunivuoka ja levitä taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 20-25 minuuttia riippuen siitä, miten tahmeita browniesien haluat olla. Anna kakun jäähtyä ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi.

3. Kolakastike: Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Jotta vältät paakut, koske sokeriin mahdollisimman vähän sen sulaessa. Vedä kattila liedeltä, kun sokeri on sulanut kokonaan ja saanut meripihkanruskean värin.

Kaada äärimmäisen varovasti vesi sokerin joukkoon ja varo kuumaa vesihöyryä. Kaada sen jälkeen kerma joukkoon ja nosta kattila takaisin levylle. Anna kastikkeen kiehua kokoon vähän paksummaksi. Sekoita lopuksi seokseen voi ja anna kastikkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.