Brownies-suklaaleivokset kolakastikkeella

Tämä on ylivoimaisesti paras brownies-resepti! Herkun salaisuus on taikinaan lisätyissä suolapähkinöissä. Makea kolakastike viimeistelee nautinnon.

24 kappaletta

  • 240 g tummaa suklaata
  • 240 g voita
  • 3 munaa
  • 3 3/4 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl suolamaapähkinöitä

Kolakastike

  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi suklaa palasiksi, sekoita kulhossa voin kanssa ja sulata vesihauteessa liedellä. Vatkaa munat ja sokeri ja kääntele joukkoon suklaaseos. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoon, siivilöi jauhot pienissä erissä suklaamassaan ja sekoita nuolijalla. Sekoita joukkoon lopuksi pähkinät.

2. Voitele uunivuoka ja levitä taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 20-25 minuuttia riippuen siitä, miten tahmeita browniesien haluat olla. Anna kakun jäähtyä ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi.

3. Kolakastike: Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Jotta vältät paakut, koske sokeriin mahdollisimman vähän sen sulaessa. Vedä kattila liedeltä, kun sokeri on sulanut kokonaan ja saanut meripihkanruskean värin.

Kaada äärimmäisen varovasti vesi sokerin joukkoon ja varo kuumaa vesihöyryä. Kaada sen jälkeen kerma joukkoon ja nosta kattila takaisin levylle. Anna kastikkeen kiehua kokoon vähän paksummaksi. Sekoita lopuksi seokseen voi ja anna kastikkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!