Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Brownie

7:49Pipsa Hurmerinnan suklainen brownie
Julkaistu 20.02.2014 07:35

Ainekset

  • 300 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)
  • 200 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
  • 2 dl hienoasokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele noin 25x25 cm:n kokoinen lasinen uunivuoka.

Laita vähän vettä kiehumaan kattilaan. Paloittele suklaa ja voi metallikulhoon ja aseta kulho kattilan päälle, kun vesi on alkanut kiehua. Anna suklaan ja voin sulaa ja hämmennä seosta välillä nuolijalla. Sekoita samaan aikaan toisessa kulhossa jauhot, suola ja kaakaojauhe.

Kun suklaa ja voi ovat sulaneet, käännä liesi pois päältä ja kaada sokerit suklaan joukkoon. Sekoita, kunnes kaikki sokeri on liuennut. Ota kulho pois vesikattilan päältä ja anna jäähtyä hetken aikaa.

Lisää suklaaseokseen ensin kaksi kananmunaa ja sekoita vispilällä. Sekoita sitten joukkoon loput munat. Lisää jauhot ja hämmennä nuolijalla, kunnes ne ovat juuri ja juuri sekoittuneet taikinaan. Älä sekoita yhtään ylimääräistä, jottei browniesta tule liian kakkumainen.

20.2.2014. – Hyvän brownien salaisuus on siinä, että sen uskaltaa ottaa uunista pois ajoissa. Brownien pitää olla tummaa, suklaista ja keskeltä jopa hieman raakaa. Tähän reseptiin voi lisätä paahdettuja pähkinöitä, jos haluaa. Itse syön tätä sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita. Se on niin juuri parasta, toteaa reseptin ideoinut Pipsa Hurmerinta. Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.

Kaada seos vuokaan ja paista puolisen tuntia.

Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.

Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.

Lisää aiheesta:

Liisan suklaamuffinitMasterChef Suomi: Suklaakupu, Iinan reseptiSuklaafondantRanskalainen pähkinäkakkuBrownies-suklaaleivokset kolakastikkeellaTahmea suklaatorttu
SuklaaleivoksetBrownietPipsa HurmerintaYstävänpäiväÄitienpäiväKevään juhlatVappuPäivän reseptiAjankohtaistaNopeat ja helpotLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaaleivokset
  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Lauran Salmiakkimuiskut

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Sitruunaiset suklaapalat

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Suklaaleivokset ananaskirsikoilla