Broilerinmaksapasta

Pakastettua broilerinmaksaa kannattaa aina pitää kotona varalla. Siitä valmistat vaikkapa herkullisen pastaruoan. Varaa pöytään myös juustoraastetta ja mustapippurimylly.

4 annosta

  • 200 g broilerinmaksaa
  • 100 g pekonia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 dl kanalientä
  • 4 annosta pastaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paloittele maksa ja suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna persilja ja ruohosipuli veitsellä tai silppua saksilla. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

2. Ruskista pekonisuikaleita hetki padassa ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Nosta lämpöä ja sekoita joukkoon herkkusienet ja 1 rkl voita. Kuullota pari minuuttia ja lisää persilja ja kanaliemi. Mausta ½ teelusikallisella suolaa ja ripauksella pippuria. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paista maksapaloja voissa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää palat sieni-pekoniseokseen. Sekoita varovasti. Lisää lopuksi ruohosipuli. Kumoa pasta lämpimään kulhoon ja kaada päälle kastike. Tarjoa lisänä juustoraastetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.