Broilerinfileet sitruunakastikkeessa
Kirpakka sitruunanmaku sopii paitsi broileriin, myös vasikanlihaan, jonka voi valmistaa myös oheisen ohjeen mukaan.
Neljälle
- 600 g broilerinfileitä
- 1 kanaliemikuutio
- 6 kokonaista valkopippuria
- ½ tl timjamia
- 1 pieni purjo suikaleina
- 2 porkkanaa suikaleina
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl siivilöityä keitinlientä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruunan kuori + mehu
Valmistusohje
1. Laita fileet pataan, kaada päälle ½ litraa vettä ja kiehauta. Kuori vaahto ja lisää liemikuutio.
2. Lisää keitokseen kaikki muut ainekset. Keitä hiljaa, kunnes liha on kypsää, noin 15 minuuttia. Nosta fileet ja vihannekset liemestä. Pidä lämpimänä folion alla.
3. Sulata voi. Kuullota jauhoa voissa ja kaada sekaan keitinliemi sekä kerma. Kiehauta ja hauduta 5 minuuttia. Mausta sitruunankuoriraasteella ja tilkalla sitruunamehua. Kaada kastike lihojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi