Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broilerinfileet sitruunakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kirpakka sitruunanmaku sopii paitsi broileriin, myös vasikanlihaan, jonka voi valmistaa myös oheisen ohjeen mukaan.

Neljälle

  • 600 g broilerinfileitä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • ½ tl timjamia
  • 1 pieni purjo suikaleina
  • 2 porkkanaa suikaleina

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruunan kuori + mehu

Valmistusohje

1. Laita fileet pataan, kaada päälle ½ litraa vettä ja kiehauta. Kuori vaahto ja lisää liemikuutio.

2. Lisää keitokseen kaikki muut ainekset. Keitä hiljaa, kunnes liha on kypsää, noin 15 minuuttia. Nosta fileet ja vihannekset liemestä. Pidä lämpimänä folion alla.

3. Sulata voi. Kuullota jauhoa voissa ja kaada sekaan keitinliemi sekä kerma. Kiehauta ja hauduta 5 minuuttia. Mausta sitruunankuoriraasteella ja tilkalla sitruunamehua. Kaada kastike lihojen päälle.

Lisää aiheesta:

Broileripata ja piparjuurikastikeBroileria piparjuurikastikkeessaBroileria viherpippurikastikkeessaKananpoika valkoviinikastikkeessaKreikkalaista lammasta sitruunakastikkeessaKeitetty lammas ruohosipulikastikkeessa
BroilerinfileePääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee
  • 24.09.202110:41
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Cornflakes-kanaa – paneroidut broilerin rintafileet Kapen tapaan

  • 19.08.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Julia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux Champignons

  • 25.05.202114:32
    Kastike kanalle

    Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa

  • 09.03.202013:34
    Pääruoat

    Nopea parmesaanibroileri

  • 03.01.202011:49
    Uunibroileri

    Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla