Broilerinfileet sitruunakastikkeessa
Kirpakka sitruunanmaku sopii paitsi broileriin, myös vasikanlihaan, jonka voi valmistaa myös oheisen ohjeen mukaan.
Neljälle
- 600 g broilerinfileitä
- 1 kanaliemikuutio
- 6 kokonaista valkopippuria
- ½ tl timjamia
- 1 pieni purjo suikaleina
- 2 porkkanaa suikaleina
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl siivilöityä keitinlientä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruunan kuori + mehu
Valmistusohje
1. Laita fileet pataan, kaada päälle ½ litraa vettä ja kiehauta. Kuori vaahto ja lisää liemikuutio.
2. Lisää keitokseen kaikki muut ainekset. Keitä hiljaa, kunnes liha on kypsää, noin 15 minuuttia. Nosta fileet ja vihannekset liemestä. Pidä lämpimänä folion alla.
3. Sulata voi. Kuullota jauhoa voissa ja kaada sekaan keitinliemi sekä kerma. Kiehauta ja hauduta 5 minuuttia. Mausta sitruunankuoriraasteella ja tilkalla sitruunamehua. Kaada kastike lihojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa