Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broilerikohokas korvasienikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Kohokas

  • 1 broilerinfilee
  • 150 g broilerinmaksoja
  • 4 munanvalkuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Korvasienikastike

  • 150 g voita
  • 70 g säilöttyjä korvasieniä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 3/4 dl valkoviiniä
  • 3/4 dl kanalientä
  • 2 1/4 dl kuohukermaa
  • 3 katajanmarjaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • tuoreita yrttejä

Lisäksi

  • 4 uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Laita tyhjä kulho jääkaappiin. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele annosvuoat. Paloittele filee ja aja se koneessa sileäksi jauhelihaksi. Puhdista maksat, kuivaa ne ja kuutioi pieneksi. Lisää maksa jauhelihaan ja pyöritä koneessa vielä, niin että kaikki on sekoittunut. Siirrä jauhelihaseos kylmennettyyn kulhoon ja pane kulho taas kylmään.

2. Korvasienikastike: Kuori ja silppua sipuli. Murskaa katajanmarjat. Sulata puolet voista kasarissa, lisää sienet ja sipuli, kuullota kunnes sipuli on läpikuultavaa. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon jauho. Nosta takaisin levylle ja sekoita joukkoon viini, kanaliemi, kerma, katajanmarjat, suola ja pippuri. Kiehauta sekoittaen ja hauduta vielä 5 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen loput voista vasta juuri ennen tarjoilua.

Ellei sinulla ole omia korvasieniä kuivattuna tai pakastettuna, löydät niitä säilöttyinä kaupan hyllyltä. Säilykekorvasienet ovat takuuhyvin keitettyjä ja myrkyttömiä. Ellet halua käyttää korvasieniä, korvaa ne muilla mielisienilläsi.

3. Lisää munanvalkuaiset jauhelihaseokseen yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Lisää kerma, suola ja pippuri ja vatkaa seos sileäksi. Täytä annosvuoat seoksella 3/4 korkeudelta. Nosta pikkuvuoat isompaan uunivuokaan. Keitä vettä ja täytä isompi vuoka kuumalla vedellä, niin että sitä on pikkuvuokien puoliväliin. Peitä foliolla ja pane 5 minuutiksi uuniin. Tarjoile heti korvasienikastikkeen kanssa ja koristele tuoreilla yrteillä.

Lisää aiheesta:

Broileria ja tuoreita herkkusieniäVasikkablanquette curryn ja kapristen keraKalagratiini foliovuoassaPaistettu kateenkorva sienipedilläBroileritäytteiset cannellonitKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
Suolaiset leivoksetPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset leivokset
  • 3.5.08:02
    Nopeat ja helpot

    Pestokranssi

  • 03.12.201507:27
    kaupalliset

    Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla

  • 18.02.201300:00
    Juusto

    Uudenvuoden viikuna-valkohomejuusto-cocktailpalat

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Gorgonzolanyytit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Perunakohokas