Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broilerigratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän gratiinin teet käden käänteessä ja se on hyvää kevyenä päivällisenä tai lounaana vaikka vihersalaatin kera.

Kuudelle

  • 1 grillattu broileri
  • 1 paketti pakastepinaattia
  • muskottiraastetta
  • 250 g herkkusieniä siivuina
  • 1 pieni purkki parsaa
  • 6 annosta keitettyä riisiä

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3-4 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 munankeltuaista

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota broilerista lihat. Sulata pinaatinlehdet, valuta ne lävikössä. mausta kevyesti muskottiraasteella.

2. Kuullota voi ja jauhot kasarissa, kaada kerma joukkoon, sekoita mausta ja keitä 10 minuuttia. Ota kasari liedeltä ja sekoita keltuaiset kastikkeeseen voimakkaasti vatkaten.

3. Laita riisit voidellun uunivuoan pohjalle. Kerrostele päälle broilerinlihaa, pinaattia, sieniä ja parsaa. Kaada kastike päälle ja gratinoi uunissa, kunnes se saa hienon värin, 15-20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

PorkkanagratiiniBroileripata ja piparjuurikastikeKananpoika valkoviinikastikkeessaJuustogratinoitu kurttukaaliKassler FlorentineJuuresgratiini pekonilla
KanagratiiniPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanagratiini
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Broilerigratiini

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Herkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kana-kinkkugratiini sellerillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juustogratinoidut broilerinpalat