Broilerigratiini

Tämän gratiinin teet käden käänteessä ja se on hyvää kevyenä päivällisenä tai lounaana vaikka vihersalaatin kera.

Kuudelle

  • 1 grillattu broileri
  • 1 paketti pakastepinaattia
  • muskottiraastetta
  • 250 g herkkusieniä siivuina
  • 1 pieni purkki parsaa
  • 6 annosta keitettyä riisiä

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3-4 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 munankeltuaista

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota broilerista lihat. Sulata pinaatinlehdet, valuta ne lävikössä. mausta kevyesti muskottiraasteella.

2. Kuullota voi ja jauhot kasarissa, kaada kerma joukkoon, sekoita mausta ja keitä 10 minuuttia. Ota kasari liedeltä ja sekoita keltuaiset kastikkeeseen voimakkaasti vatkaten.

3. Laita riisit voidellun uunivuoan pohjalle. Kerrostele päälle broilerinlihaa, pinaattia, sieniä ja parsaa. Kaada kastike päälle ja gratinoi uunissa, kunnes se saa hienon värin, 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.