Broileria viherpippurikastikkeessa
Haluatko tosimureaa kananlihaa? Käytä broilerinpaloja luineen ja keitä ne. Yhtä hyvin kokonaisesta paloiteltu lintu kuin broilerinuijatkin käyvät tähän ruokalajiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,4 kg broilerinpaloja luineen
- 1,5 kanaliemikuutiota
- 7,5 dl vettä
- 1 laakerinlehti
- 1 porkkana paloina
- 1 sipuli lohkoina
Kastike
- 2 rkl viinietikkaan
- säilöttyjä viherpippureita
- 2 rkl voita
- 1,5 rkl vehnäjauhoa
- suolaa
- 1 tl dijonsinappia
- 2 dl siivilöityä keitinlientä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl tillisilppua
Valmistusohje
1. Liuota liemikuutiot kiehuvaan veteen padassa. Laita broilerinpalat joukkoon ja keitä yhdessä laakerinlehden, porkkanapalojen ja sipulilohkojen kanssa kannella peitettynä 35-40 minuuttia.
2. Nosta lihat padasta, siivilöi liemi. Poista kanapaloista nahka.
3. Kuullota viherpippureita voissa kasarissa, ripota päälle jauho, lisää sinappi ja kaada joukkoon siivilöity keitinliemi ja kerma. Mausta suolalla ja keitä 10 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen tillisilppu ja kaada lihojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan