Broileria viherpippurikastikkeessa

Haluatko tosimureaa kananlihaa? Käytä broilerinpaloja luineen ja keitä ne. Yhtä hyvin kokonaisesta paloiteltu lintu kuin broilerinuijatkin käyvät tähän ruokalajiin.

Neljälle

  • 1,4 kg broilerinpaloja luineen
  • 1,5 kanaliemikuutiota
  • 7,5 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana paloina
  • 1 sipuli lohkoina

Kastike

  • 2 rkl viinietikkaan
  • säilöttyjä viherpippureita
  • 2 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 2 dl siivilöityä keitinlientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tillisilppua

Valmistusohje

1. Liuota liemikuutiot kiehuvaan veteen padassa. Laita broilerinpalat joukkoon ja keitä yhdessä laakerinlehden, porkkanapalojen ja sipulilohkojen kanssa kannella peitettynä 35-40 minuuttia.

2. Nosta lihat padasta, siivilöi liemi. Poista kanapaloista nahka.

3. Kuullota viherpippureita voissa kasarissa, ripota päälle jauho, lisää sinappi ja kaada joukkoon siivilöity keitinliemi ja kerma. Mausta suolalla ja keitä 10 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen tillisilppu ja kaada lihojen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.