Broileria ja tuoreita herkkusieniä
Broileri ja tuoreet herkkusienet ovat maistuva yhdistelmä. Lisukkeeksi sopivat riisi tai pasta sekä keitetyt kasvikset.
4 annosta
- 1 tuore broileri, n. 1 kg
- 1 dl vehnäjauhoja
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl voita
- 4 dl kanalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- voita
- 2 dl kuohukermaa
- 2 munankeltuaista
- sitruuna
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa broileri 8-10 palaan. Mittaa muovipussiin jauhot, suola ja pippuri ja ravistele kanapaloja pussissa. Sulata paksupohjaisessa teräspadassa 1 rkl voita. Kuullota broileripaloja voissa, älä ruskista. Lisää kanaliemi ja viisi, sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
2. Huuhtele herkkusienet ja leikkaa lohkoiksi. Kuullota lohkoja voissa pari minuuttia, älä ruskista. Nosta broilerinpalat reikäkauhalla lämpimälle tarjoiluvadille. Lisää vadille myös sienet ja peitä se kannella.
3. Keitä broileripalojen keitinlientä kokoon, kunnes jäljellä on noin 4 dl. Lisää 1 dl kermaa ja hauduta pari minuuttia. Vatkaa munankeltuaiset ja 1 dl kermaa ja lisää seos kuumaan kastikkeeseen kokoajan voimakkaasti vatkaten. Älä anna kastikkeen kiehua, jotta se ei juoksetu, vaan hauduta miedolla lämmöllä. Mausta sitruunalla, suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Siivilöi kastike broilerinpalojen ja herkkusienten päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan