Broileria ja tuoreita herkkusieniä

Broileri ja tuoreet herkkusienet ovat maistuva yhdistelmä. Lisukkeeksi sopivat riisi tai pasta sekä keitetyt kasvikset.

4 annosta

  • 1 tuore broileri, n. 1 kg
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl voita
  • 4 dl kanalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 munankeltuaista
  • sitruuna
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa broileri 8-10 palaan. Mittaa muovipussiin jauhot, suola ja pippuri ja ravistele kanapaloja pussissa. Sulata paksupohjaisessa teräspadassa 1 rkl voita. Kuullota broileripaloja voissa, älä ruskista. Lisää kanaliemi ja viisi, sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.

2. Huuhtele herkkusienet ja leikkaa lohkoiksi. Kuullota lohkoja voissa pari minuuttia, älä ruskista. Nosta broilerinpalat reikäkauhalla lämpimälle tarjoiluvadille. Lisää vadille myös sienet ja peitä se kannella.

3. Keitä broileripalojen keitinlientä kokoon, kunnes jäljellä on noin 4 dl. Lisää 1 dl kermaa ja hauduta pari minuuttia. Vatkaa munankeltuaiset ja 1 dl kermaa ja lisää seos kuumaan kastikkeeseen kokoajan voimakkaasti vatkaten. Älä anna kastikkeen kiehua, jotta se ei juoksetu, vaan hauduta miedolla lämmöllä. Mausta sitruunalla, suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Siivilöi kastike broilerinpalojen ja herkkusienten päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.