Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileria ja tuoreita herkkusieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Broileri ja tuoreet herkkusienet ovat maistuva yhdistelmä. Lisukkeeksi sopivat riisi tai pasta sekä keitetyt kasvikset.

4 annosta

  • 1 tuore broileri, n. 1 kg
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl voita
  • 4 dl kanalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 munankeltuaista
  • sitruuna
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa broileri 8-10 palaan. Mittaa muovipussiin jauhot, suola ja pippuri ja ravistele kanapaloja pussissa. Sulata paksupohjaisessa teräspadassa 1 rkl voita. Kuullota broileripaloja voissa, älä ruskista. Lisää kanaliemi ja viisi, sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.

2. Huuhtele herkkusienet ja leikkaa lohkoiksi. Kuullota lohkoja voissa pari minuuttia, älä ruskista. Nosta broilerinpalat reikäkauhalla lämpimälle tarjoiluvadille. Lisää vadille myös sienet ja peitä se kannella.

3. Keitä broileripalojen keitinlientä kokoon, kunnes jäljellä on noin 4 dl. Lisää 1 dl kermaa ja hauduta pari minuuttia. Vatkaa munankeltuaiset ja 1 dl kermaa ja lisää seos kuumaan kastikkeeseen kokoajan voimakkaasti vatkaten. Älä anna kastikkeen kiehua, jotta se ei juoksetu, vaan hauduta miedolla lämmöllä. Mausta sitruunalla, suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Siivilöi kastike broilerinpalojen ja herkkusienten päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Sieni-broilerikeittoVasikkablanquette curryn ja kapristen keraKeitettyä lammasta tillikastikkeessaPaneroitu broileri tomaattikastikkeessaKananpoika sitruuna-kapriskastikkeessaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
BroileriPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi