Broileria ja herkkusieniä
Voit ostaa joko kokonaisen broilerin ja pieniä sen osiin tai ostaa esim. broilerinuijia tai reisipaloja.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- suolaa ja pippuria
- 1 sipuli silputtuna
- 1 kanaliemikuutio
- 200 g herkkusieniä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl kuohukermaa
- kajennepippuria
- ½ dl persiljasilppua
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Maustaa broilerinpalat suolalla ja pippurilla. Ruskista ne voissa kauttaaltaan.
2. Viipaloi sienet. Laita ne ja sipulisilppu pataan ja paista voissa, kunnes sienet alkavat ruskistua. Lisää lihat. Murenna joukkoon liemikuutio ja kaada viini joukkoon, kiehauta. Anna poreilla hiljaa kannen alla 45 minuuttia.
3. Nosta lihat padasta ja keitä lientä kokoon 10-15 minuuttia. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike paksuuntuu. Mausta kajennella. Pane broilerinpalat takaisin pataan, kuumenna ja sirottele persiljasilppu päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan