Broileri-pinaattipiiras
Tämä on oikeaa kutsuruokaa. Maukasta, mutta kuitenkin kevyttä, koska piirastaikinaa on vain kantena.
Ainekset
- Kuudelle
Taikina
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 grillattu broileri
- 1 paketti pakastepinaatinlehtiä
- muskottia raastettuna
- suolaa
- 1 sipuli
- 150 g herkkusieniä siivuina
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 1 tl oreganoa
- 1 muna
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot muruiseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Laita kelmussa jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suikaloi broilerinliha. Sulata pinaatinlehdet ja paista voissa. Siirrä pinaatit kevyesti voidellun uunivuoan pohjalle. Mausta raastetulla muskotilla. Asettele broilerinlihat pinaatin päälle. Ruskista sipulisilppu ja sienet voissa pannulla, lisää tomaattimurska ja mausta oreganolla sekä suolalla. Kaada seos lihojen päälle vuokaan.
3. Kauli taikinasta vuokaan sopiva kansi ja laita se aineksien päälle. Pistele muutama höyryreikä ja tee mahdollisesti pinnalle koristeita taikinanrippeistä. Penslaa vispatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, tai kunnes piiraan kansi on kauniinvärinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti