Ellet voitele piirasta munalla se sopii muna-allergikollekin. Käytä mielellään basilikalla maustettua tomaattimurskaa.
Ainekset
- Neljälle-viidelle
Taikina
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoa
- 1/4 dl kylmää vettä
- 1 muna voiteluun
Täyte
- ½ grillibroilerin lihat
- 1 pieni purjo viipaleina
- 1 punainen paprika viipaleina
- 1 pieni purkki maissinjyviä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- suolaa ja pippuria
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauho murutaikinaksi, Lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa broilerinliha pienemmiksi paloiksi. Kuullota purjo- ja paprikaviipaleita öljytilkassa kattilassa. Lisää valutetut maissinjyvät ja viimeksi tomaattimurska. Keitä hetki, maista mausteet ja kääntele joukkoon lihapalat.
3. Kauli taikina ja vuoraa piirasvuoka. Säästä hiukan taikinaa ja tee rippeistä taikinapyörällä suikaleita. Pistele pohja. Täytä piiraspohja ja tee päälle ristikko taikinanauhoista. Voitele reunat ja ristikko vispatulla munalla ja paista uunin keskiosassa 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.