Broileri-maissipiiras

Ellet voitele piirasta munalla se sopii muna-allergikollekin. Käytä mielellään basilikalla maustettua tomaattimurskaa.

Ainekset

  • Neljälle-viidelle

Taikina

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1/4 dl kylmää vettä
  • 1 muna voiteluun

Täyte

  • ½ grillibroilerin lihat
  • 1 pieni purjo viipaleina
  • 1 punainen paprika viipaleina
  • 1 pieni purkki maissinjyviä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauho murutaikinaksi, Lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa broilerinliha pienemmiksi paloiksi. Kuullota purjo- ja paprikaviipaleita öljytilkassa kattilassa. Lisää valutetut maissinjyvät ja viimeksi tomaattimurska. Keitä hetki, maista mausteet ja kääntele joukkoon lihapalat.

3. Kauli taikina ja vuoraa piirasvuoka. Säästä hiukan taikinaa ja tee rippeistä taikinapyörällä suikaleita. Pistele pohja. Täytä piiraspohja ja tee päälle ristikko taikinanauhoista. Voitele reunat ja ristikko vispatulla munalla ja paista uunin keskiosassa 20-25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.