Broileri-maissipiiras
Ellet voitele piirasta munalla se sopii muna-allergikollekin. Käytä mielellään basilikalla maustettua tomaattimurskaa.
Ainekset
- Neljälle-viidelle
Taikina
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoa
- 1/4 dl kylmää vettä
- 1 muna voiteluun
Täyte
- ½ grillibroilerin lihat
- 1 pieni purjo viipaleina
- 1 punainen paprika viipaleina
- 1 pieni purkki maissinjyviä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- suolaa ja pippuria
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauho murutaikinaksi, Lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa broilerinliha pienemmiksi paloiksi. Kuullota purjo- ja paprikaviipaleita öljytilkassa kattilassa. Lisää valutetut maissinjyvät ja viimeksi tomaattimurska. Keitä hetki, maista mausteet ja kääntele joukkoon lihapalat.
3. Kauli taikina ja vuoraa piirasvuoka. Säästä hiukan taikinaa ja tee rippeistä taikinapyörällä suikaleita. Pistele pohja. Täytä piiraspohja ja tee päälle ristikko taikinanauhoista. Voitele reunat ja ristikko vispatulla munalla ja paista uunin keskiosassa 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti