Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broccoli-pinaattipullat

5:37Riikka Sukulan kasvispullat
Julkaistu 18.03.2015 08:35

18.3.2015. Tämä resepti on Riikka Sukulan ja Alex Niemisen kirjasta Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä (Readme, 2015). Reseptikuva: Andrew Taylor.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1/2 parsakaalia eli broccolia
  • 300 g pinaattia
  • 2 perunaa
  • 2 kananmunaa
  • 150 g tuoretta leipäraastetta
  • 150 g raastettua goudaa tai parmesaania
  • 1 peperoncino tai rouhittua chiliä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria
  • 1 annos tomaattikastiketta (kts. ohje alla)
  • tilkka kermaa

Tomaattikastike

  • 1 pieni porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 laakerinlehti
  • oliiviöljyä kuullottamiseen
  • 2 tlk (à 400g) tomaattimurskaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Höyrytä pinaatti ja pilkottu parsakaali ja valuta ne hyvin. Keitä perunat. Murskaa ainekset karkeaksi tahnaksi ja lisää joukkoon kananmuant, leipäraaste ja juusto. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää halutessasi mukaan pikkuisen peperoncinoa.

Tee taikinasta pienen kananmunan kokoisia pullia ja keitä niitä oliiviöljyllä ja suolalla maustetussa vedessä (tai kasvisliemessä) noin seitsemän minuuttia. Tarjoile runsaassa tomaattikastikkeessa, johon voit vielä lirauttaa pienen tilkan kermaa joukkoon.

Tälle Pohjois-Italian ja Alppien herkulle sopivat lisukkeeksi maustekurkut ja hillosipuli sekä runsas vihreä salaatti.

Variaatiot syntyvät helposti mm. erilaisita sienistä tai munakoisosta, jossa on runsaasti minttua ja valkosipulia.

Tomaattikastike:

Pilko porkkanat, selleri ja sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota pilkotut vihannekset kattilassa oreganon ja laakerinlehden kera.

Kun vihannekset ovat pehmenneet, lisää sekaan tomaattimurska. Keitä kastiketta hieman kasaan ja mausta suolalla ja pippurilla.

Poista laakerinlehti ja kaada seos tehosekoittimeen. Tee kastikkeesta tehosekoittimessa tasaista.

Lisää aiheesta:

Munakoisopasta Ronja Salmen arkiruokalistaltaKari Aihinen kertoo ykkösvinkkinsä ruuanlaittoon – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteenMarokkolainen pataKesäkurpitsalasagneLasagne kolmella juustolla ja kantarelleillaSpaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa
KasvispyörykätYstävänpäiväVappuKasvisruokaAjankohtaistaBrunssiVideoreseptit
Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispyörykät
  • 29.8.15:09
    Kesäkurpitsa

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Falafel egyptiläiseen tapaan

  • 06.03.201308:41
    Riistapyörykät

    Arancini eli helpot riisipyörykät

  • 18.03.201508:35
    Ystävänpäivä

    Broccoli-pinaattipullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Papu-katkarapupallerot