Mainos
Mainos

18.3.2015. Tämä resepti on Riikka Sukulan ja Alex Niemisen kirjasta Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä (Readme, 2015). Reseptikuva: Andrew Taylor.

Ainekset

  • 1/2 parsakaalia eli broccolia
  • 300 g pinaattia
  • 2 perunaa
  • 2 kananmunaa
  • 150 g tuoretta leipäraastetta
  • 150 g raastettua goudaa tai parmesaania
  • 1 peperoncino tai rouhittua chiliä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria
  • 1 annos tomaattikastiketta (kts. ohje alla)
  • tilkka kermaa

Tomaattikastike

  • 1 pieni porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 laakerinlehti
  • oliiviöljyä kuullottamiseen
  • 2 tlk (à 400g) tomaattimurskaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Höyrytä pinaatti ja pilkottu parsakaali ja valuta ne hyvin. Keitä perunat. Murskaa ainekset karkeaksi tahnaksi ja lisää joukkoon kananmuant, leipäraaste ja juusto. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää halutessasi mukaan pikkuisen peperoncinoa.

Tee taikinasta pienen kananmunan kokoisia pullia ja keitä niitä oliiviöljyllä ja suolalla maustetussa vedessä (tai kasvisliemessä) noin seitsemän minuuttia. Tarjoile runsaassa tomaattikastikkeessa, johon voit vielä lirauttaa pienen tilkan kermaa joukkoon.

Tälle Pohjois-Italian ja Alppien herkulle sopivat lisukkeeksi maustekurkut ja hillosipuli sekä runsas vihreä salaatti.

Variaatiot syntyvät helposti mm. erilaisita sienistä tai munakoisosta, jossa on runsaasti minttua ja valkosipulia.

Tomaattikastike:

Pilko porkkanat, selleri ja sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota pilkotut vihannekset kattilassa oreganon ja laakerinlehden kera.

Kun vihannekset ovat pehmenneet, lisää sekaan tomaattimurska. Keitä kastiketta hieman kasaan ja mausta suolalla ja pippurilla.

Poista laakerinlehti ja kaada seos tehosekoittimeen. Tee kastikkeesta tehosekoittimessa tasaista.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.