Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Briossit crème brûléen seuraksi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

14 palaan

  • 150 g voita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 3 kananmunaa
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Voin tulee olla oikein kylmää. Kuutioi se pieniksi. Yhdistä jauhot, sokeri, suola ja sitruunankuori. Hienonna voi jauhoseoksen kanssa.

2. Sekoita munat ja hiiva, lisää jauho-voiseokseen ja työstä nopeasti tahmeaksi taikinaksi. Raaputa taikina kulhosta kevyesti jauhotetulle alustalle. Pyöritä taikinasta 14 palloa ja muotoile ne pitkulaisiksi leipäsiksi. Kohota liinan alla reilu tunti.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Penslaa briossit munalla. Paista uunin alatasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä ja puuteroi tomusokerilla. Tarjoile crème brûléen kanssa.

Briossi, ranskaksi brioche, tarkoittaa leipää Briestä. Briossit ovat yleensä aamiaisleipiä, ne tarjoillaan usein myös tomusokerilla puuteroituina, joka tekee niistä mainiota jälkiruokaa. Tässä briossit tarjoillaan crème brûléen kanssa.

Lisää aiheesta:

HedelmänyytitKardemummapalmikkoVehnäkranssiLusseleivonnaisetTäytetyt sahramipullatAamiaissämpylät
Creme bruleeVälipalatJälkiruoatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Nopea vadelmabrulée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vanilja-lakkabrûlée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkabrûlée