Briossit crème brûléen seuraksi
Briossi, ranskaksi brioche, tarkoittaa leipää Briestä. Briossit ovat yleensä aamiaisleipiä, ne tarjoillaan usein myös tomusokerilla puuteroituina, joka tekee niistä mainiota jälkiruokaa. Tässä briossit tarjoillaan crème brûléen kanssa.
14 palaan
- 150 g voita
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kidesokeria
- ½ tl suolaa
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 3 kananmunaa
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna penslaukseen
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
1. Voin tulee olla oikein kylmää. Kuutioi se pieniksi. Yhdistä jauhot, sokeri, suola ja sitruunankuori. Hienonna voi jauhoseoksen kanssa.
2. Sekoita munat ja hiiva, lisää jauho-voiseokseen ja työstä nopeasti tahmeaksi taikinaksi. Raaputa taikina kulhosta kevyesti jauhotetulle alustalle. Pyöritä taikinasta 14 palloa ja muotoile ne pitkulaisiksi leipäsiksi. Kohota liinan alla reilu tunti.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Penslaa briossit munalla. Paista uunin alatasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä ja puuteroi tomusokerilla. Tarjoile crème brûléen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan