Briossit crème brûléen seuraksi
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654542/landscape16_9/515/290/25916926dcd1d934bc1fc40727a7cac2/IF/902590-2028.jpg)
Briossi, ranskaksi brioche, tarkoittaa leipää Briestä. Briossit ovat yleensä aamiaisleipiä, ne tarjoillaan usein myös tomusokerilla puuteroituina, joka tekee niistä mainiota jälkiruokaa. Tässä briossit tarjoillaan crème brûléen kanssa.
14 palaan
- 150 g voita
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kidesokeria
- ½ tl suolaa
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 3 kananmunaa
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna penslaukseen
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
1. Voin tulee olla oikein kylmää. Kuutioi se pieniksi. Yhdistä jauhot, sokeri, suola ja sitruunankuori. Hienonna voi jauhoseoksen kanssa.
2. Sekoita munat ja hiiva, lisää jauho-voiseokseen ja työstä nopeasti tahmeaksi taikinaksi. Raaputa taikina kulhosta kevyesti jauhotetulle alustalle. Pyöritä taikinasta 14 palloa ja muotoile ne pitkulaisiksi leipäsiksi. Kohota liinan alla reilu tunti.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Penslaa briossit munalla. Paista uunin alatasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä ja puuteroi tomusokerilla. Tarjoile crème brûléen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka