Bresaolaa tomaatti-mozzarellasalaatin kera

Välillä herkullisimpia ovat kaikkein yksinkertaisimmat ruoat. Bresaola on ilmakuivattua, suolattua häränlihaa, jota myydään ohuina siivuina. Liha tarjoillaan usein pelkän öljyn, sitruunan ja pippurin kanssa. Tässä reseptissä se saa seurakseen tomaattia ja mozzarellaa.

Neljälle

  • 12 tomaattiviipaletta
  • 1 mozzarellajuusto
  • 4 viipaletta bresaolaa
  • 250 g vapaavalintaista salaattia

Tarjoiluun

  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

1. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele viipaleita vuorotellen neljälle lautaselle. Asettele mukaan salaattia ja bresaolasiivut.

2. Purista sitruunamehu ja pirskottele lautasille, tiputa mukaan hieman öljyä. Mausta mustapippurilla, tarjoile parmesaanilastujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!