Bratvurstikeitto ja taatelileipää

Braatvurstikeitolla yllätät perheen miesväen. Herkullinen keitto vie vaativammaltakin isännältä kielen mennessään.

Ainekset

  • 300 g bratvurstimakkaraa
  • 300 g juuressuikaleita
  • 1,5 l mietoa lihalientä
  • mustapippuria
  • muutama laakerinlehti

Taatelileipä

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 4 dl grahamjauhoja
  • 1 dl ruisrouhetta
  • 1 dl auringokukansiemeniä
  • 1 dl hienonnettuja pehmeitä taateleita
  • 1 dl kaljamaltaita
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Kiehauta kattilassa lihaliemi sekä mausteet ja lisää joukkoon kasvikset. Anna keittyä muutama minuutti ja lisää paloitellut bratvurstin palat joukkoon.

Keitä 5 min, tarkista maku ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Yhdessä annoksessa:

Energiaa 270 kcal

Proteiinia 20g (28 E%)

Hiilihydraatteja 30g (46 E%)

Kuitua 4g

Rasvaa 8g (27 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 1g (13% kokonaisrasvasta)

Suolaa 4g

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon neste sekä siirappi ja sekoita tasaiseksi. Taikinasta tulee hyvin puuromainen, joten älä pelästy.

Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen 1,5 litran uunivuokaan ja paista leipää 175 asteessa noin 1 h 15min. Nosta leipä jäähtymään ritilälle ja kumoa hetken päästä.

Nautiskele leipä tuoreeltaan voinokareen kanssa.

1 viipale taatelileipää sisältää:

Energiaa 100 kcal

Kuitua 2,4g

Suolaa 0,5g

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.