Bratvurstikeitto ja taatelileipää
Braatvurstikeitolla yllätät perheen miesväen. Herkullinen keitto vie vaativammaltakin isännältä kielen mennessään.
Ainekset
- 300 g bratvurstimakkaraa
- 300 g juuressuikaleita
- 1,5 l mietoa lihalientä
- mustapippuria
- muutama laakerinlehti
Taatelileipä
- 5 dl maitoa tai vettä
- 4 dl grahamjauhoja
- 1 dl ruisrouhetta
- 1 dl auringokukansiemeniä
- 1 dl hienonnettuja pehmeitä taateleita
- 1 dl kaljamaltaita
- 1 dl siirappia
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
Kiehauta kattilassa lihaliemi sekä mausteet ja lisää joukkoon kasvikset. Anna keittyä muutama minuutti ja lisää paloitellut bratvurstin palat joukkoon.
Keitä 5 min, tarkista maku ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.
Yhdessä annoksessa:
Energiaa 270 kcal
Proteiinia 20g (28 E%)
Hiilihydraatteja 30g (46 E%)
Kuitua 4g
Rasvaa 8g (27 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 1g (13% kokonaisrasvasta)
Suolaa 4g
Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon neste sekä siirappi ja sekoita tasaiseksi. Taikinasta tulee hyvin puuromainen, joten älä pelästy.
Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen 1,5 litran uunivuokaan ja paista leipää 175 asteessa noin 1 h 15min. Nosta leipä jäähtymään ritilälle ja kumoa hetken päästä.
Nautiskele leipä tuoreeltaan voinokareen kanssa.
1 viipale taatelileipää sisältää:
Energiaa 100 kcal
Kuitua 2,4g
Suolaa 0,5g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan