Bondiola de Cerdo - Kassleria oluessa

Kira Weckmanin & Michel Garzónin ihanaa latinoruokaa! Reseptistä riittää 4 hengelle.

Ainekset

  • 800 g porsaan niskaa (kassler)
  • hienoa merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 dl sinappia
  • 1 dl lager olutta
  • 4 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl hunaja

Lisukkeeksi

  • keitettyjä linssejä (punaisia-, vihreitä- tai belugalinssejä)

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Mausta liha suolalla ja pippurilla.

2. Lämmitä uuni 140°C asteeseen.

3. Hienonna valkosipuli.

4. Valmista maustesinappi sekoittamalla valkosipulin joukkoon, sinappi, olut, etikka ja hunaja.

5. Aseta possun niska folion päälle.

6. Kaada puolet marinadista lihan päälle ja sulje tiiviiksi paketiksi folion avulla. Käytä loput sinappiseoksesta kastikkeena.

7. Kypsennä 800 g kokoinen pala kassleria 140°C uunissa noin 2 tuntia. Ota liha uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. VINKKI: Voit kypsentää lihan jo edellisenä päivänä. Leikkaa liha siivuiksi ja paista ennen tarjoilua.

8. Kypsennä linssit pakkauksen ohjeen mukaisesti tai käytä valmiiksi kypsennettyjä linssejä.

9. Leikkaa vetäytynyt kassler 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Paista siivuihin kullanruskea pinta paistinpannulla.

10. Tarjoile paistettu porsaan kassler maustesinapin ja keitettyjen linssien kera.

Parhaat ruokaohjelmat