Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Biberherzli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Biberherzlien resepti on kotoisin Sveitsistä. Taikinan tulee levätä 1 tunti, paistoaika on 15 minuuttia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

20 kpl

  • 300 g tummaa siirappia
  • 100 g ruskeaa fariinia
  • 2 rkl vettä
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta leivinjauhetta
  • 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
  • 1 maustemitta jauhettua inkivääriä
  • 1 maustemitta jauhettua kanelia
  • 1 maustemitta jauhettua muskottia

Koristeluun

  • manteleita

Sokerikuorrutus

  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Tarvitset myös

  • pursotinpussin

Valmistusohje

1. Sekoita siirappi, fariini ja vesi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen kunnes sokeri on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, neilikka, kaneli, inkivääri ja muskotti. Kaada seos leivinpöydälle ja tee siihen syvennys keskelle. Kaada siirappiseos kuoppaan ja työstä taikina kokoon. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 1 tunti.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kalttaa ja kuori mantelit. Kaulitse taikina n. 1 cm paksuksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta sydämiä muoteilla, laita pikkuleivät leivinpaperille pellille. Koristele reunat painelemalla haarukalla, koristele manteleilla. Paista uunissa n. 15 minuuttia.

3. Sekoita tomusokeri, perunajauhot ja appelsiinimehu kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Pursota koristeita pikkuleiville niin kauan kuin kuorrutus on kuumaa.

Lisää aiheesta:

Basler LeckerliPiparkakkutaikinaKarlsbader-sarvetSaksalainen omenakakkuTuulihatutHieno mantelikranssi
PikkuleivätKananmunatonJouluJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät
  • 20.5.13:09
    Keksit

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Keksit

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 03.10.201914:22
    Keksit

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti